Фирма повезана са Кокезом од Града Београда добила посао од 1,1 милион евра

0

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Након саслушања због наводних веза са кланом Вељка Беливука и оставке у Фудбалском савезу Србије, Славиша Кокеза се повукао из јавности, али фирма “Проинтер систем” која се доводи у везу са њим без проблема добија послове од државе и локалних власти. Тако је град Београд пре три дана компанији “Проинтер” и њеним партнерима доделио посао имплементације САП ХЦМ модула, вредан око 1,1 милион евра.

Од момента када је саслушан због наводних веза са кланом Вељка Беливука и када је означен као неко ко је можда учествовао у планирању убиства председника државе, Славиша Кокеза нестао је из јавности.

Међутим, ни писања медија, ни наводи високих државних функционера, међу којима и председника Александра Вучића, нису утицали на његов бизнис. Напротив.



Фирма “Проинтер систем”, која се годинама доводи у везу са њим, а која се званично води на Ивану Рајић, у протеклих годину дана добила је на тендерима више од 10 послова, што самостално, што у конзорцијуму са другим компанијама. Последњи је склопила са градом Београдом пре три дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, градске власти су конзорцијуму у којем је “Проинтер систем”, “Уницом Телецом” и “Сапиенс солутионс” доделиле посао “имплементације САП ХЦМ модула на нивоу ИБК града Београда”. Како пише у документацији, имплементацијом тог модула биће обухваћене 31 установа културе, 17 предшколских установа и Центар дечијих летовалишта, три установе социјалне заштите и Туристичка организација града Београда.

“Имплементација САП ХЦМ модула на нивоу ИБК града Београда врши се у циљу унапређења пословних процеса из домена управљања кадровском администрацијом, пословног процеса обрачуна зарада, као и процеса управљања службеним путовањима и њихово повезивање са надлежним секретеријатима, односно градом Београдом код кога је већ уведено програмско решење”, наводи се у документацији објављеној на Порталу јавних набавки.

Прочитајте још:  Урнебесно објашњење зашто је загађен ваздух у Србији!



Иако је наручилац по закону дужан да обезбеди конкуренцију, на овај тендер се пријавио само један понуђач, односно конзорцијум у којем је “Проинтер”. Како пише у Одлуци о додели уговора, вредност посла износи 131.940.000 динара (са ПДВ-ом) или око 1,1 милион евра.

Како је “Нова” раније писала, и друге фирме које су се доводиле у везу са Кокезом, попут “Еуросалона” и “Проинтер wеб”, нису трпеле због његовог привођења. Од тада па у наредних пола године склапали су послове са МУП-ом, градом Београдом, компанијом Југоимпорт СДПР, највећим извозником оружја… Вредност пројеката све три компаније, који су уговорени у наредних пола године, кретала се око два милиона евра.

И “Еуросалон” и “Проинтер wеб” су компаније чији је крајњи власник званично у Агенцији за привредне регистре такође Ивана Рајић. Ипак, обе фирме дуго су се везивале за Славишу Кокезу. До августа ове године налазиле су се на истој адреси на којој је било регистровано и предузеће „Сениор тим“, чији је Кокеза и сада званични власник.



Подсећамо, он је крајем фебруара приведен на саслушање у својству грађанина због навода да је сарађивао са групом Вељка Беливука. Након тога је председник Србије Александар Вучић изјавио да је Кокеза одбио да на полиграфу одговори на питање да ли је учествовао у припреми његовог убиства.

Како је објавио Истиномер, он је био члан Српске радикалне странке, а по оснивању Српске напредне странке 2008. године постаје члан и функционер те партије. Био је члан Главног одбора и потпредседник београдског одбора СНС.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *