Кад не може застрашивање може куповина: 35 евра за вакцинацију

0
зеленски

Владимир Зеленски

Председник Владимир Зеленски најавио је да ће сваком Украјинцу који прими две дозе вакцине против ковида-19 исплатити новчану награду не би ли подстакао сународнике, већином сумњичаве према вакцини, да се вакцинишу.

„Сви који приме две дозе добиће 1.000 гривња“, или око 35 евра, што није занемарљив износ у тој земљи, која је међу најсиромашнијим у Европи, рекао је Зеленски у видеопоруци, док је до данас вакцинисано мање од трећине становништва.

Вакцинисани ће тај износ моћи да потроше на најам дворане за рекреацију, биоскоп, позориште, музеј или на железничку и авионску карту унутар земље, додао је.



„То је потпора индустријама које су најгоре страдале због затварања“, рекао је Зеленски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Држава ће у идућим месецима издвојити 200 милиона евра за овај програм који почиње 19. децембра, додао је.

Са 442 мртва због коронавируса у последња 24 сата, бивша совјетска република са слабим јавноздравственим системом била је у понедељак друга на свету по броју умрлих на дан, после Русије (1.211).

Ова земља с око 40 милиона становника већ се недељама бори с најгорим таласом коронавируса у коме преовладава делта сој и с неповерењем јавности у вакцине.

Вакцинисање се у октобру било убрзало под притиском власти, које су увеле ограничења за невакцинисане, попут обавезе показивања здравствене пропуснице за приступ на нека јавна места.

Но, до данас је тек 28 одсто Украјинаца примило две дозе, саопштило је у понедељак Министарство здравства.

„Врхунац таласа (пандемије) је прошао“, рекао је, пак, у понеђељак Зеленски, наводећи податак о прошлонедељном паду броја новозаражених за шест одсто и хоспитализација за 13 одсто у односу на претходних седам дана.

Прочитајте још:  САД планирају да евакуишу породице америчких дипломата из Украјине

Украјина је пријавила је 3,2 милиона заражених и више од 77.000 умрлих.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *