Угљанинов посланик у сред Београда: Данас је опасно бити Бошњак у Србији

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Данас је опасно бити Бошњак у Србији.

Посланици Скупштине Србије у делу седнице у којем постављају питања највише су говорили о ратним злочинима, а поведена је расправа о муралу у центру Београда, посвећеном осуђенику за ратне злочине Ратку Младићу.

Посланик СДА Санџака Енис Имамовић питао је шта раде тужиоци док се у Србији под заштитом полиције слави геноцид, величају ратни злочинци и шири верска и национална мржња, да ли ће реаговати на растући фашизам који је по закону забрањен и позвао их да одговоре „да ли је за њих Ратко Младић злочинац или херој“.



„Имате у центру Београда мурал осуђеном ратном злочинцу, свакодневно га освежавају и чувају хулигани, а ту је и текст ‘Генерале твојој мајци хвала’. За шта, је ли хвала за геноцид? Шта ради тужилац док министар полиције велича ратног злочинца“, питао је Имамовић уз гласно негодовање осталих посланика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је питао директора београдске полиције, пошто је како је рекао „министар полиције очигледно организатор и заштитиник хулигана“, ко су људи који су приводили активисткиње, да ли су то полицајци или хулигани са овлашћењима.

Имамовић је додао да се у време Милошевића крила Сребреница, а данас се слави, и то под заштитом полиције, и додао да је сада опасно бити Бошњак у Србији и Београду.

Посланик СПС-а Ђорђе Милићевић поручио је председавајућем Ивици Дачићу да је морао да прекинете говорника јер је увредио Србију и српски народ називајући је „геноцидном државом и геноцидним народом“ и оптужио Имамовића да покушава да отме бирачко тело Муамера Зукорлића.

Прочитајте још:  Мурино: Џаба донације нећете сакрити злочине НАТО

Србија никад неће прихватити да је извршен геноцид и да је Србија геноцидна држава, нека ме ухапсе имам право на мишљење“ рекао је посланик.

Он је поновио да мурал генералу Младићу није проблем, већ да „групица такозваних активиста“ има друге циљеве, јер треба „дискредитовати Србију, њене грађане, председника и ову скупштину која не жели да прихвати ово о чему смо слушали“.

Милићевић је критиковао и некадашњег тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића јер је потписао петицију да се смени министарка правде Маја Поповић и тужитељка за ратне злочине Снежана Станојковић.

Посланик Странке правде и помирења Јахја Фехратовић уместо питања захвалио је свима у име странке и породице Зукорлић на подршци и свему што су показали, свима који су дошли на сахрану Муамера Зукорлића доказујући, како је рекао, да је политика коју је Зукорлић промовисао дала резултате.

Председник Скупштине Ивица Дачић најавио је да ће се сутра у скупштини бити одржана комеморација комеморација потпредседнику парламента и лидеру Странке правде и помирења Муамеру Зукорлићу којој би требало да присуствује и председник Србије Александар Вучић.

Остали посланици постављали су питања о изградњи путева, закупу пољопривредног земљиша и техничком прегледу и „измишљеним банкарским услугама којима деру кожу грађанима са леђа“.

[table id=1 /]



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *