Зоран Ђорђевић постао судија Апелационог суда у Београду

1

Зоран Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

У Србији је све могуће! Високи савет судства на седници одржаној 04. 11. 2021. године, донео је Одлуку о избору Зорана Ђорђевића за судију Апелационог суда у Београду.

Зоран Ђорђевић постао је надалеко чувен као судија у предмету у коме се суди Звездану Терзићу, садашњем директору ФК Црвена звезда по оптужбама Тужилаштва да је као некадашњи директор ОФК Београда и председник Фудбалског савеза Србије приликом трансфера фудбалера незаконито присвајао новац.

Судија Ђорђевић је постао чувен јер је у једном тренутку готово прекинуо судски процес пошто пуне четири године није заказао ниједно једино рочиште, што је тешко замисливо чак и у српском правосуђу. Искусни позаваоци судске праксе у земљи ово тумаче као намерно одуговлачење процеса, како би законски застарела кривична дела за која се суди оптуженом Терзићу, чиме би избегао евентуално осуђујућу пресуду.



Да подсетимо, Терзић је био на челу Фудбалског савеза Србије до марта 2008. године када је поднео оставку на функцију, након што је Инсајдер објавио да је био умешан у малверзације у вези са трансферима играча. Док је Терзић био на челу ФСС-а, велики број играча ОФК Београда, чији је он раније био директор, играо је у репрезентацији Србије, што им је подизало цену приликом будућих трансфера, открио је тада Инсајдер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Терзића Тужилаштво сматра пред законом одговорним због три посла око продаје фудбалера ОФК Београда у периоду од 1998. до 2006. године. Тужилаштво тврди да је Терзић приликом трансфера фудбалера Вање Грубача, Срђана Станића и Бранислава Ивановића за себе незаконито задржао 1,1 милион немачких марака, као и да је фирмама „Интегратед инвестмент сервицес лтд“ и „Гардиан њорлдњиде ллц“ из Вашингтона мимо закона омогућио да присвоје 3,3 милиона евра.

Прочитајте још:  Обнављају споменик али ругло остаје у центру града

Терзић је више од две године био у бекству, за њим је расписана Интерполова потерница а онда се предао и у притвору провео осам месеци – тада је пуштен да се брани са слободе уз јемство од астрононских милион евра, колико је положио!

Док је суђење били у току, Терзић је постао директор Црвене звезде. Учинио је то, како је сам испричао медијима, на инсистирање Александра Вучића, тада првог потпредседника Владе.

“‘Терза, не питам те да ли хоћеш или нећеш, знам да имаш неке дилеме. Просто, Звезда те зове, знаш. Ја сам му рекао: ‘Знаш како кажу стари људи – кад командант зове, само кажеш: Господару, заповедај. Нема шта'” – препричао је Терзић један од разговора са Вучићем.

Данас директорску канцеларију Звездана Терзића у ФК Црвена звезда, краси портрет како он каже, “његовог господара” Александра Вучића а поступајући судија у маратонском процесу Зоран Ђорђевић пре неки дан изабран је за судију Апелационог суда у Београду.

То је Србија.

[table id=1 /]



Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зоран Ђорђевић постао судија Апелационог суда у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *