УПАМТИТЕ ГА – СНС посланик: Рио Тинто добар, ви сте антиваксери и антирудари!?!

0
снс

снс

Народни посланици СНС говоре оно што Александар Вучић заиста мисли о Рио Тинту:


– Када чујемо о протестима против пројекта „Јадар“, свима нама је јасно да су то политички, никако еколошки протести, јер, студија о процени утицаја за пројекат „Јадар“ на животну средину још увек није завршена. Када буде била завршена студија о процени утицаја на животну средину, биће организован јавни увид, јавна расправа, грађани ће моћи да дају своје примедбе, сугестије, изнесу своје мишљење када је у питању овај пројекат и без обзира на најаву компаније „Рио Тинто“ да ће уложити 2,4 милијарде евра у овај пројекат, уколико студија о процени утицаја и пројекат „Јадар“ на животну средину покаже да ће бити значајних негативних утицаја на животну средину, пројекат се неће реализовати, рекао је 9.новембра у Скупштини Србије народни посланик СНС, Гојко Палалић.



А затим још додао:

– Сматрам да свако може да има своје мишљење. Ја верујем да је пројекат „Јадар“ једна велика развојна шанса за Србију, велика развојна шанса за нашу привреду, јер ми овде говоримо о потенцијалном утицају на БДП од 17 милијарди евра, јер желимо у потпуности да заокружимо комплетан ланац производње, од ископавања руде јадарит, издвајања литијума из те руде, производње литијумских батерија, па на крају, што да не, и до производње електричних аутомобила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ми овде говоримо о подземном ископавању литијума. Имајући у виду да литијум представља нафту и злато 21. века, ја заиста не смем ни да помислим шта би било да смо ми уместо тог литијума открили толике резерве злата или златну жилу? У разговору са људима који се заиста баве рударством, односно геологијом, дошао сам до тог сазнања да је вама за, примера ради, ископавање једног грама злата потребно да ископате негде око хиљаду килограма, односно једну тону руде, док вам је са друге стране за ископавање једног грама литијума потребно да ископате свега 4,5 грама руде. Заиста не смем ни да помислим шта би се десило да смо, опет понављам, пронашли толике резерве односно количине злата уместо литијума.

Прочитајте још:  Опозиција поручила у Скупштини Србије: Сребреница је геноцид (ВИДЕО)

Примера ради, овде имам једну од таквих вести, где каже: „Рекордна концентрација литијума откривена у Енглеској. Компанија „Геотермал инжењеринг“ доказује да је до литијума могуће доћи без еколошких последица. У Енглеској су недавно откривене рекордне количине литијума“. Још једна слична вест, где се каже: „Литијум из Немачке еколошки беспрекоран и јефтин. Немачка располаже највећим резервама литијума у Европи и спрема се за комплетну еколошку експлоатацију“.

Сада постављам питање – да ли је могуће да је једино у Србији ископавање литијума једнако као ископавање угља, односно лигнита? Грађани треба да буду свесни тога да се овде не ради само о ископавању литијума, да се овде ради о сакупљању јефтиних политичких поена у овој области, као што је случај и у области обновљивих извора енергије.

Такође постављам питање – да ли је могуће да се једино у Србији реке зацевљују да би се изградиле мини-хидроелектране, док са друге стране у Аустрији мини-хидроелектране представљају опет један еколошки беспрекорно обновљив извор енергије? Да ли је могуће да су птице у Србији толико заостале и глупе у односу на птице из ЕУ па им ветропаркови угрожавају живот, док са друге стране птицама у Холандији ветропаркови уопште не сметају?

Данас у нашој земљи поред свезнајућих антиваксера ми имамо и те свезнајуће антирударе који имају један једини циљ у суштини, а то је да се кроз манипулацију одређене групе људи сакупе те јефтине политичке поене у овој области, заједно са представницима бившег режима ступе на политичку сцену, односно врате на власт, закључио је Палалић.

[table id=1 /]

Прочитајте још:  И за Лидл потребна веза: Оглас изазвао хаос



Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *