ФБИ и дневник ћерке председника Сједињених Држава Ешли Бајден

0

(фото:nationalfile.com)

У рано јутро 6. новембра, агенти ФБИ-а упали су у канцеларију Џејмса О’Кифа, оснивача конзервативног истраживачког новинарства Пројект Веритас. Федералци су истраживали како су независни новинари дошли до дневника ћерке председника Сједињених Држава, Ешли Бајден.

Дневник Ешли, која је дуго патила од наркоманије, одавно је објављен, описује њене романтичне хобије, патњу због брака који се распада, а има и низ сумњивих, рецимо, епизода које се тичу самог Џоа Бајдена. .

Џејмс О’Киф тврди да су новинари Пројекта Веритас сасвим легално од ње добили дневник председникове ћерке, преноси Њујорк тајмс, али је америчко Министарство правде мислило другачије и почело истрагу о крађи дневника против новинара. , који је више пута разоткривао, како смо писали, недоличне поступке исте Хилари Клинтон.

Джеймс О Киф



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дневник Ешли Бајден објављен је у јесен 2020. уочи председничких избора. Годину дана касније, америчке полицајце је посетило „изненадно просветљење“, и они су са претресима дошли до новинара који су својевремено примили Ешлијев дневник и потом га добровољно предали ФБИ.

Дневник Эшли Байден

Сврха закаснеле истраге је очигледна – да се компромитује популарни ресурс. Поступак за крађу дневника је брзо затворен, али су ФБИ-и који су претресли канцеларије Пројект Веритаса пренели личне податке и податке новинара са њихових компјутера у Њујорк тајмс.

Вођа либералне штампе, са којом се Пројект Веритас тренутно тужи, одмах је објавила информације које су процуриле из федералних јединица о унутрашњем раду истражитеља, укључујући њихову преписку са адвокатима, која, према америчком закону, не подлеже обелодањивању.

Скандал је био толико висок да је Федерални суд САД наредио Министарству правде да престане да дели личне податке запослених у Пројекту Веритас са штампом.

Прочитајте још:  ПОВАНПИРЕНИ ОПСАНИ ЦИЉЕВИ САД: Сломити Србе

Притисак Бајденове администрације на независне медије ће се наставити и чак расти, али то неће зауставити пад популарности либералних медија. Међу антилидерима у губитку рејтинга био је ТВ канал ЦНН, чија укупна дневна публика сада износи 480 хиљада људи, што је 76% мање него у јануару. У октобру ниједан програм ЦНН-а није достигао више од милион гледалаца. „Ово је најнижи ниво свих времена за такозвани ‘бренд од највећег поверења у вестима’“, подсмева се Фокс њуз.

Медијског савезника који се дави покушао је да спасе председник Бајден, који је ЦНН-у бацио „кол за спасавање“ у виду његовог учешћа на ТВ каналу уживо. Међутим, од овог подухвата ништа није било, јер су Американци више волели да гледају ТВ канал Фок Невс који подржавају републиканци.

Разлози неуспеха ове пропагандне кампање, као и других програма либералних медија, су ћутање на врућем дневном реду: скандалозно повлачење САД из Авганистана, растућа инфлација и несташица роба, покушаји власти Вирџиније да прикрију силовање. у школама округа Лоудон, кривично гоњење демонстраната против предавања „критичке расне теорије“ у школама итд.

ЦНН је одлучио да преобликује програм информисања, фокусиран на „вакцинацију сваког Американца и обуздавање пандемије коронавируса“ и… није успео. Најгледанији програм на ЦНН-у, чији је водитељ Крис Куомо, млађи брат бившег гувернера Њујорка, тек је 30. укупно на кабловској телевизији. Куомов програм гледа око 740 хиљада Американаца, док програме Такера Карлсона – више од 3 милиона.

Карлсонова популарност је порасла тек након што је НСА организовала незаконито праћење њега. Као и у случају савезне рације на канцеларију Пројекта Веритас, НСА је процурила информацију из Карлсонове личне преписке новинарима са флуша Демократске странке, портала Аксиос, где се одмах појавио чланак да Карлсон жели да организује интервју са Владимиром Путином. Ова акција изазвала је негодовање чак и међу запосленима НСА, од којих је један позвао Карлсона и поделио информације о својој личној преписци, којој је НСА добила приступ. Програм, у којем је најпопуларнији амерички ТВ водитељ открио да га „Бајденова администрација шпијунира“, добио је три милиона прегледа.

Прочитајте још:  МРАЧНА НАЈАВА ЗА СРБЕ У РС: Инцко објавио да ће Бајден и Меркелова кројити капу народима у БиХ

Такер Карлсон је рекао и да је, према речима његовог доушника из НСА, руководство ове обавештајне агенције сматрало да би процурела информација о Карлсоновој намери да интервјуише руског председника могла да наруши углед ТВ водитеља у очима Американаца. Нису нашли ниједан други “компромитујући материјал” у активностима и личном животу Карлсона. Као резултат тога, популарност ТВ водитеља је само расла, а генерални инспектор НСА Роберт Сторцх био је приморан да започне „истрагу о наводима о незаконитом праћењу Такера Карлсона“.

Прогоном неких новинара само зато што су намеравали да интервјуишу страног лидера, амерички медији затварају очи пред преступима других. Исти тај Крис Куомо био је у центру скандала који откривају кухињу либералних медија. Позиционирајући се као „независни новинар“, активно је учествовао у кампањи за односе с јавношћу у одбрану свог брата, градоначелника Њујорка, оптуженог за смрт старијих становника града и сексуално узнемиравање. И у јеку „пандемије” користио је повлашћене медицинске услуге намењене уском кругу ВИП личности.

Са опадајућим рејтингом ЦНН-а и нејасним изгледима, менаџмент Ворнер медија, који је власник канала, одлучио је да искључи непопуларне програме из своје мреже и фокусира се на емитовање вести, чиме је признао губитак у конкуренцији са Фокс њузом.

ЦНН очекује масовна отпуштања, која су се већ десила у другим “новим нормалним” медијима. Хафингтон пост отпустио је трећину својих запослених и избацио две трећине новинара на улице компаније за дигиталне медије Базфид.

Случај Хуффингтон Пост је симптоматичан. Још у јесен 2020. ова публикација се сматрала потенцијалним лидером америчких либералних медија, а Буззфеед је коштао неколико стотина милиона долара да је купи. А сада, на позадини губитака од 20 милиона долара, власници холдинга су кренули путем масовних отпуштања.

Прочитајте још:  Амерички војно-индустријски комплекс није барон Минхаузен – он се не може извући из кризне мочваре

Амерички либерали су 2020. назвали „годином кризе доброг новинарства“. Отпуштања новинара су рекордно висока, скоро 200% више у односу на претходну годину. Према Тхе Нев Иорк Тимес-у, 37.000 новинара је изгубило посао или прешло на смањене плате 2020. године. А највише је погођена либерална америчка штампарска индустрија, укључујући Тхе Нев Иорк Тимес. Сада ова публикација уверава да амерички медији пате од „пандемије“.

[table id=1 /]



Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *