Масажом одређених тачака на телу можете изгубити вишак кила

0

(Фото: Пиксабеј)

Ако се будете придржавали ове рутине, ваш метаболизам ће временом постати бржи. Kао резултат тога, постаћете много енергичнији током дана, а сувишна масноћа почеће полако да се топи, а престаће и њена акумулација. Почећете природно да контролишете свој апетит и створити потпуно нов, здрав начин погледа на живот без те врсте оптерећења.

Акупунктура и акупресура су комплексне медицинске технике, које већ хиљаду година помажу људима да се ријеше здравствених проблема. Укратко, логика је у томе да је сваки орган нашег тијела изравно, помоћу енергетских канала, повезан с одређеним точкама на тијелу, преноси Магазин.ба.

Зато, ако желите побољшати рад неких унутрашњих органа, потребно је само пронаћи њихову одређену тачку, и регуларно је масирати. У овом чланку причаћемо о тачкама чија ће стимулација помоћи да смршате. Хиљадугодишња проверена пракса.

Тачке на телу које ће вас ослободити сувишних килограма:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тачка на ушној ресици

Масирање ове тачке осигурава убрзање метаболизма, што доприноси губљењу на тежини у свим деловима тела.

Треба је масирати палцем у трајању три минута три пута дневно, с истим притиском на ухо.

Након масаже приметићете као да у вашем телу има више енергије. Такође, уклања непријатне симптоме попут умора руку, ногу, рамена и стопала.

Тачка на лицу – изнад уста испод носа

Ова тачка се налази тачно између носа и горње усне.

Потребно ју је стимулисати два пута дневно, по пет минута.

Таква масажа помаже контролисању осећаја глади и нервозе.

Ако се преједате за време стреса, ова вежба је посебно добра је за вас

Прочитајте још:  Мед и ораси бришу боре као гумицом: Оно што вам је природа узела, само она и може да врати! (РЕЦЕПТ)




Тачка на руци

Спустите руке и нека буду опружене. Задржите се на превоју подлактице и надлактице и ставите два прста на делу руке који ‘гледа испред вас’. Тачка коју би требало да масирате се налази између превоја и два прста.

Ово је кључна тачка на телу, кроз коју пролазе сви меридијани ваш унутрашње енергије.

 

Масирајући је, ослобађате тело од вишка телесне топлоте и доприносите побољшању рада црева.

Масирајте ову тачку у току једног минута два до три пута дневно.

Тачка на нози

Ова тачка је најкоришћенија у акупунктури. Зове се Зу Сан Ли. Она, не само да побољшава пробаву, већ помаже и у сузбијању упалних процеса у целом телу. Зову је тачком дуговечности или тачком против стотину болести. Она се налази испод чашице кољена.

Да бисте је пронашли, покријте колено дланом исте руке. Тачка се налази испод малог прста, у виду мањег удубљења између костију. Свакодневна масажа точке Зу Сан Ли у вечерњим сатима погодна је за губитак тежине – кажу и до 400-500 грама недељно.

Масирајте је девет пута кружним покретима у смеру казаљке на сату на свакој нози, наизменично (девет пута на једној, па девет пута на другој). И тако десет минута, укупно (по пет минута на свакој нози). Али, немојте масирати баш пре спавања, да не бисте изазвали несаницу. Kод притиска на ову тачку треба осетити благу нелагоду, чак и лак бол, иначе нећете постићи жељени ефекат.

[table id=1 /]



пише:СЕЛЕНА РИБИЋ / Задовољна.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *