Насловна Србија Друштво Доктор из Земунског Дома здравља почео штрајк глађу

Доктор из Земунског Дома здравља почео штрајк глађу

0
Doktor Željko Ranilović štrajkuje glađu Foto: Iva Hadnađ

Доктор Жељко Раниловић, запослен у Дому здравља Земун, започео је штрајк глађу због, како тврди, мобинга и прогона који тврди да доживљава од в.д. директорке Дома здравља Александре Цветковић.

Раниловић, који је запослен на Служби за кућно лечење, завршио је данас у 14:30х своју смену током које је, како каже, конзумирао последњи оброк.

„Званично сам код писарнице прогласио штрајк глађу, бићу у Дому здравља и штрајковаћу док директорку не смене. Нисам узео боловање, радицу од понедељка, па док ме не изда тело“, тврди др. Раниловић.Доктор тврди да је злостављање на радном месту почело још од његовог запослења, као и да је на личној основи.

„Од 2018. када је Цветковић проглашена за в.д. директорку, креће мој прогон на све начине. Често ме је понижавала коментарима да сам неискусан лекар иако имам доста искуства, као и да би требало да стичем знања радом по селима“, објашњава Раниловић.

Он каже да има подршку колега, као и да други трпе мобинг, али да ћуте јер „страхују за посао и због страховладе која се у установи спроводи“.Поред мобинга, као главне разлоге за штрајк Раниловић наводи низ неправилности на конкурсу за специјализацију лекара, као и директоркино незаконито претресање здравствених картона запосленог.

„У јулу ове године организован је треци конкурс за специјализацију на коме сам ја саботиран. Конкурс се бодује према два објективна параметра – просечна оцена на факултету и дужина радног стажа, као и према оцени руководиоца. Моја прва жеља је била интерна медицина и једини сам у Дому здравља имао 14 од могућих петнаест бодова, међутим, нисам примљен“, тврди доктор.

Доктор се између осталог жали и на непрофесионално поступање директорке која је наводно прочитала његов здравствени картон, односно извештај од психијатра у коме пише да је претрпео стрес на радном месту.„Мој здравствени картон има право да виде само мој изабрани лекар и суд, али она као мој послодавац нема. Како би дошла до мог картона да, рецимо, радим у Максију?“, казао је Раниловић.

Током штрајка глађу др Жељко Раниловић ће се налазити у Дому здравља у Земуну , увече ће спавати у врећи за спавање, а од понедељка наставиће да регуларно прима пацијенте.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Данас

Нема коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.