Наташа Јовановић (СНС, некад СРС): Вучић преварант, лицемер и барон Минхаузен

0

Foto: Tanjug/Rade Prelic; _E-Stock_milan_lucic

Дугогодишња посланица Српске радикалне странке Наташа Јовановић пре неколико месеци напустила је ту партију, а недавно се учланила у Српску напредну странку. Позната по томе што је својевремено водом полила тадашњу председницу Скупштине Наташу Мићић и за говорницом парламента бацала клетве на оне који су спремни да комуницирају са Борисом Тадићем, годинама је тешким речима засипала своје политичке противнике, а посебно некадашње партијске колеге који су основали СНС.

На вест да је прешла у СНС, министарка Зорана Михајловић јој пожелела “топлу добродошлицу”, али и додала да се “на неки чудан начин диви људима са каменим стомацима и гуменим образима”. Јовановић је одговорила да је то претерано не тангира, јер њен улазак у странку “има право да оспори председник Вучић”, наглашавајући да се не стиди ниједне своје речи коју је изрекла у Скупштини, подсећа Истиномер.

“Дугогодишња сам политичарка, а никада нисам обрукала Србију. Имала сам на стотине говора у Скупштини и ниједне своје речи се не стидим, ниједну не бих повукла„, изјавила је пре неколико дана.



А речи које је упућивала на рачун Српске напредне странке, а посебно њених највиших функционера, готово да не могу да се преброје. Од тренутка кад је постало јасно да ће се одлазак Томислава Николића из СРС претворити у расцеп у тој партији и да ће многи дотадашњи посланици радикала своје мандате пренети у нови посланички клуб, на расколнике се обрушио остатак до тада јединствене партије, међу којима је посебно оштра била управо Наташа Јовановић. У октобру 2008. упитала је свог тадашњег (а и садашњег) партијског колегу Александра Мартиновића шта значи скраћеница СНС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Прво да резимирамо да је то све почело у данашњем дану, дакле, та одметничка, искључена из СРС група на челу са својим гуруом Николићем и кад се већ господин Мартиновић упитао и пита се и јавност шта значи то СНС? Господине Мартиновићу, уважени колега, можда сатанистичка Николићева секта, можда, а можда и нешто друго. То заиста не знам. Треба да знају грађани Србије„, изјављивала је 2008. године.

Говорила је и о „врбовању“ Томислава Николића и Александра Вучића.

„Да је намера Тадића, Мантера и Вордсворта била, почетком септембра, да кроз врбовање и кроз инструисање, заједно са домаћим тајкунима, Томислава Николића и Александра Вучића, изврше пуч у СРС-у, то је сада јасно и врапцима на грани и грађанима Србије, који су прозрели њихове намере, њихов лоповлук и мафијашлук, свуда и на сваком месту, па и у Владимирцима„, памти се још једна њена изјава из 2008.



Помињала је какве је све промене доживео Вучић.

„Ови политички заиста потпуно промењени људи, јуче сам рекла госпођо Чомић да ви знате да је Александар Вучић био склон тим манично-депресивним епизодама, али ово је сада нешто што ипак има други карактер и што може другачије да се карактерише, а тиче се одрицања свега што је српско и одрицања саме помисли на то да наш народ може да се врати тамо где је живео. Каже тај несрећни Вучић, никад нисам, док сам био у Српској радикалној странци, поменуо линије Карлобаг-Огулин-Карловац- Вировитица, а то је линија националног отрежњења и освешћења нашег народа, борбе да нашем народу и деци која ће да се роде усадимо то да су на тим границама наши споменици, наше цркве, наши манастири и гробови наших предака„, говорила је Наташа Јовановић 2008. године.

Тврдила је да је Вучић сарадник британске обавештајне службе.

„Сећате се, колеге посланици, и ви који нисте чланови Одбора, да сам ја пре годину и више дана поставила питање, на инсистирање нашег тадашњег генералног секретара Александра Вучића, јер сам од њега и добила ту информацију да извесни Ранко Тадић, брат од стрица Бориса Тадића, има уређаје за прислушкивање политичких опонената, па чак и оних који су… Госпођо Колунџија, то су речи Александра Вучића, знате, генералног секретара, који је по природи ствари обавештен човек. Поставила сам то питање и господин Булатовић, тадашњи директор БИА, рекао ми је да ће то проверити. Међутим, у међувремену се испоставило да такву исту опрему, само софистициранију, има Александар Вучић, да се бави тим послом, нарочито због сада већ општепознате чињенице, а ја сам добила и поуздане информације да је он већ две године сарадник британске обавештајне службе МИ 6 и да као такав, не само преко Ракића, тог Микија и тих криминалаца, како се већ зову, Лимун и остали, има све те везе. Поставља се озбиљно питање – шта МУП и БИА раде? Да ли они прате те стране агенте, као што је Вучић, или у садејству са њима раде све то, на разбијању пре свега онога што се зове интегритет личности„, говорила је у Скупштини те за увреде на рачун Вучића и екипе плодне 2008. године.



За актуелног председника Србије и лидера партије у коју се управо учланила говорила је и да је „велики миш“.

„Да вам кажем, то мора да зна јавност, он се представља да је снажан, јак и моћан, а у ствари је један велики миш. Пре неколико година у ложи на ‘Звездином’ стадиону на дерби утакмици се потукао, не он сам него заједно са још четворицом, тукао је атлетског репрезентативца само зато што навија за други клуб. Видите каква је јуначина у питању. А онда је пар дана после тога отишао на рукометну утакмицу и када су навијачи кренули да га туку, па је дошла полиција, он је извадио легитимацију и рекао – ја сам посланик, немојте да ме дирате. Пошто смо ми, као што он каже, чекали да га се ослободимо, заиста, таквог агента, преваранта и лицемера, барона Минхаузена, молим државне органе (госпођо Чомић, извините и хвала вам на овом времену), а пре свега МУП и БИА, да што пре дођу са извештајем и да поставимо питање за које све обавештајне службе (за МИ 6 је проверено) ради Вучић и ко га прати у свим овим његовим противзаконитим и противуставним делатностима којима се бави ових дана у Србији„, опет изјава из 2008. године.

Прочитајте још:  Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

О СНС је говорила као о „фантомској странци“, напомињући да Николић „није способан да организује састанке и групе са криминалцима“, као што то може Вучић, који је „мозак целе операције“.

„Заиста су ствари узеле маха у Србији у протеклих месец дана, на начин који не само да узнемирава јавност, него се кроз пласирање таквих најгорих могућих, да не кажем неки тежи израз, лажи, усмерених против Српске радикалне странке и нашег председника, а иза чега директно стоји Александар Вучић…

Знате, он није способан да организује састанке и групе са криминалцима, као што то може Вучић, који је заправо мозак целе операције. Николић, који је већ и сам најављивао да ће у пензију да чува овце и унучиће, увучен је у то јер се за сада котира на тој Вучићевој листи као неко ко може да допринесе неком броју гласова, али пошто су већ почели да се хватају за гуше, то ће кратко да траје, па, што каже народ, ‘ком обојци, ком опанци’.

Госпођо Поп-Лазић, уважена колегинице, ви сте поменули и показали овде за скупштинском говорницом један од ових часописа, за које с правом кажете, зна цела Србија, као и ми српски радикали који смо морали по десет примерака дневно да купујемо да бисмо Вучићу трпали паре у џеп… То је овај лист ‘Правда’, у ствари, зову га ‘Кекец’ по његовом оснивачу Кекецу, Александру Вучићу. Сваког дана можете у тим новинама да прочитате бајке и о тој фантомској странци и о томе како су они много напредни и како они желе добро грађанима Србије. У ствари, истина је сасвим другачија. Целокупно ово деловање, које је заиста у највећем делу противзаконито и противуставно, мора да дође на преиспитивање код надлежних органа који су регистровали ту назовиполитичку странку.Госпођо Чомић, заиста нисте били у праву, јер сте посланик од 2000. године, били сте и тада потпредседник Скупштине и врло добро знате да Александар Вучић још од тада има манично-депресивне епизоде које су очигледно прерасле у највиши степен шизофреније, тако да никако није требало да дате опомену господину Огњену Михајловићу„, опомињала је Јовановићева још 2008. на штетну политичку појаву у виду Вучића.



У исто време, СНС је називала „одметничком групом“.

„Грађани Србије могу да помисле да је посланичка група СРС – која користи своје легитимно право да заштити мандате које јој је украла ова одметничка група предвођена Вучићем и Николићем, тим криминалним, у политичком, а Вучић, наравно, и у овом другом смислу, кланом људи – заиста нека група људи која жели да нешто уништи у сали Народне скупштине„, казала је новопечена напредњакиња 2008. година.

Понављала је тврдњу да је Вучић заврбован да ради за МИ-6.

„Прво су врбовали оног несрећног Вучића још пре две године да ради за МИ 6, па онда да смисле све то и да опљачкају странку, да узму кредит да изврше пуч и да убију др Војислава Шешеља. Они то желе да раде покушајем да слабе одборе СРС, али наравно градски одбор СРС у Крагујевцу је изузетно јак, одлучан. Прозрео је и презрео намере Николића и осталих отпадника„, последња је изјава Наташе Јовановић о Вучићу из 2008.

Прелазимо на 2010. годину, кад се тад још увек радикалка и даљен бавила дојучерашњим партијским саборцем. О Вучићевој сарадњи са страним службама радикали и наредњаци дискутовали су и на седници скупштинског Одбора за безбедност.

„Уместо да расправљају о извештају БИА о Ратку Кнежевићу, радикали и напредњаци се међусобно препуцавали! На јуче одржаној седници Одбора за безбедност, посвећеној извештају БИА о наводима бившег саветника црногорског премијера о пословима Станка Суботића, могло се чути с ким су све челни људи СНС у пословном дилу и ко финансира кампању напредњака. ‘Побогу, само испитајте одакле једној ванпарламентарној странци толике паре’, упитао је Драган Тодоровић, док је његова колегиница Наташа Јовановић из СРС истакла да је оно што је БИА написала као ‘поверљиво’, документовано у књизи ‘Станко Суботић Цане – Жабац, краљ дуванске мафије’. ‘Цанетови саучесници Николић и Вучић тим не само прљавим већ и крвавим новцем финансирали су кампању за разбијање СРС’, истакла је Јовановићева. Заменик председника СНС Александар Вучић изјавио је да не треба коментарисати наводе оних којима ниједан доктор у Србији не може да помогне. ‘Размишљам и о тужби, али прво морам да се консултујем с лекарима, да видим да ли су они урачунљиви’, рекао је Вучић„, подсетила је Јовановићева.



Вучић је те 2010. године од БИА тражио и добио писано обавештење да „није шпијун“.

„Једини сам политичар који има писани доказ да није шпијун, рекао је заменик председника СНС Александар Вучић. Папир ми је издала БИА на мој захтев, наводи Вучић. ‘Пошто су неких пет пута са скупштинске говорнице изнесене најгунусије лажи да сам шпијун, тражио сам папир од БИА, не због себе већ због своје деце да им неко не каже да им је отац радио за неку другу земљу’, рекао је Вучић на конференцији за новинаре. Вучић је прецизирао да је од БИА тражио да му доставе ‘папир, информацију да ли ради за било коју страну службу, британску или било коју другу’. На недавно одржаној седници скупштинског Одбора за одбрану и безбедност, чланови из Српске радикалне странке оптужили су Вучића да је енглески шпијун„, подсетила је Јовановићева за РТС.

Прочитајте још:  КО ПРЕЛИВА НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА У ПРИВАТНЕ ЏЕПОВЕ? Компанија повезана са Вучићем и Малим под лупом

Јовановић је истицала да је Вучић био „хулиган почетник“.

„Најпре, колега Шаровић је у свом бриљантном излагању и прављењу ретроспективе од 5. октобра до данашњег дана указао на то ко су били хулигани 5. октобра, ко је њих финансирао и како је насилно рушен режим. После је указао на хулиганство које је почело у Народној скупштини, отимање мандата, да су се у то укључили судови. Указао је на одређена инкриминисана лица, као што је Вучић, који је некада био хулиган почетник, па када загусти на утакмици и када дође полиција у навијачким сукобима, он показује посланичку легитимацију; касније је ушао у неке озбиљне криминалне активности и радње (тиме ће ваљда једног дана да се баве државни органи). И, говорио вам је о Томиславу Николићу, који је био и јесте хулиган Цанета Жапца и Жарка Зечевића. Да ли је то онај исти човек кога су штитили челници једног клуба?„, питала се Наташа Јовановић 2010. године.



Тајкуни, злотвори и непријатељи српског народа стоје иза формирања СНС, говорила је она у то време.

„С друге стране, у једној сасвим другој емисији у контексту борбе против тајкуна, Мишковића, Бека и осталих мафијаша који су направили ову тзв. Напредну странку, видимо како је напредна заједно са Монтгомеријем и осталим злотворима и непријатељима српског народа, молим вас, зашто се она није огласила поводом чињенице да нам Административни одбор није реализовао бланко оставке, а то су мандати српских радикала, или због овога што свакодневно апелујемо на то да Хашки трибунал осам година држи нашег председника тамо? Нема ни назнака када може да буде завршен процес и желе да га убију„.

Пребацивала је и посланицима Демократске странке да су формирали СНС, „ту нову фантомску политичку странку“.

„Где сте ви били, господо из ДС, који сте направили ту нову фантомску политичку странку у тренутку када вам је требало да се на најпрљавији начин обрачунавате са српским радикалима, да сада испитате порекло тог новца и финансирања СНС? Та странка месечно плаћа седам и по хиљада евра услуге бившем америчком амбасадору Монтгомерију за савете, видели сте, пошто је то објављено, и Монтгомери то није порицао, већ је само рекао – упућујем вас на своје клијенте, односно на СНС, да их саветује како даље да врше деструкцију Србије, као што је и вас саветовао и довео вас на власт после 2000. године, односно 5. октобра. И, где је, онда, ту правда за обичног човека?„.



СНС је пронатовска опција, истицала је већ следеће, 2011. године.

„Данас ћемо много више имати прилике да разговарамо о томе на који начин се на скупштинском сајту третирају они који нису освојили, који су украли мандате од СРС. Јуче је неко лепо приметио, од гостију који су били у нашој посланичкој групи, да је неко од ових лажних посланика који су издали СРС и председника Војислава Шешеља и отишли са Николићем и Вучићем у ову пронатовску опцију, тзв. СНС, потписан на екрану као СНС. Сећате се, госпођо Чомић, да су се они, када су отели, украли мандате, пријавили као некаква нова, фантомска група Напред Србијо. Имајући у виду то да сте ви озбиљна жена и да сте приступили озбиљно овом послу, видећемо данас на који начин се они третирају по скупштинским одборима. Они нису, као што је наш председник посланичке групе господин Тодоровић рекао, имали право да уопште кроче више ногом у Народну скупштину, нарочито због чињенице да смо ми Административном одбору, одмах пошто су отишли на тај пут издаје поведени Цанетом Суботићем, Мишковићем и Беком, тајкунима и њиховим страним менторима, доставили оставке на основу којих је мандати требало да се врате нашој странци„.

Наглашавала је Наташа Јовановић те исте 2011. године да Николић и Вучић немају ни програм, ни идеологију, већ су „њихов програм Америка и НАТО“.

„Тај исти одбор је, ви сте ту лепо сугерисали госпођи Ђукић Дејановић, надлежан и за предлоге приликом формирања међународних парламентарних делегација. Шта се десило недавно? Десило се да је Божидар Делић, часни српски генерал, увидевши да ови код којих је отишао накратко имају програм који им је Монтгомери писао, на енглеском језику, а они у ствари немају никакав програм, нити идеологију, ни Николић ни Вучић, њихов програм су Америка и НАТО, и њихови ментори са Запада, Филе и остали, Барозо… Када се господин Делић, што је поздравила читава патриотска Србија и велики број бивших, сада опет чланова СРС, који су кренули његовим путем и вратили се у наше редове, вратио у Посланичку групу СРС, истог момента су они пожурили, пошто су они пронатовска организација, тзв. странка, да га замене у Одбору, односно Делегацији Парламентарне скупштине НАТО. Зашто? Зато што морају да ставе онога који ће да представља политику уласка Србије у НАТО. Зато што они хоће и више…“.



Сматрала је да по књизи новинара Предрага Поповића „Политичка фукара“, о моралном портрету Александра Вучића, може да се сними филм.

„Искористићу ову прилику да поздравим све оне будуће редитеље који могу, завршавам колега Новаковићу, можете и ви да погледате да по новој књизи господина Предрага Поповића о моралном портрету Александра Вучића сниме филм, јер тај филм би на сликовит начин говорио о некоме ко је од српског националисте прешао у еврофанатике и на тај начин показао колико је неморалан„.

Прочитајте још:  Председник Србије Вучић подржао је Русију на необичан начин

Изјављивала је 2011. године да је Вучићев узор бивши хрватски премијер Иво Санадер.

„Ишао је овај несрећни Вучић, коме је Санадер узор, пре неколико година и обилазио Книнску Крајину и када је покушао да изврши заједно са Николићем пуч у СРС, у нека села у околини Книна. Каже – како ту народ добро живи. Ето, враћају се старци и долазе њихови да помажу. Тамо нема живота, госпођо Маловић„.

Напомињала је тад да се радикали гнушају Николића и Вучића и да народ не може да поднесе њихову издају.

„То што сте украли мандате СРС, то што ми не можемо, за разлику од вас, да заменимо оне од којих се, као што рече председник Шешељ, гнушамо што су икада били, попут Николића и Вучића, било какви његови сарадници, то ће вама да се обије о главу. Јер народ уз то што не може да поднесе издају, а поготово издају такве врсте, под патронатом оних који уништавају Србију, оних који нас пљачкају, свакако не може да поднесе корупцију, непоштовање и кршење Устава и закона, а пре свега политику која води Србију у суноврат и урушавање онога што ми градимо и покушавамо да изградимо 20 година у Народној скупштини Републике Србије, а то је поштовање свих парламентарних, нормалних процеса, а пре свега поштовање народне воље„.



Кад су се радикали 2016. вратили у парламент, своју оштрицу често су усмеравали ка свом бившем фукционеру Александру Мартиновићу, који је 2012. прешао у редове напредњака. Често му се обраћала и Наташа Јовановић, наводећи да је „зарад огромних привилегија, функција и свега онога што су му дали напредњаци окренуо ћурак наопако“.

„Јесте био народни посланик, касније му је дата шанса да се промовише тако јер је говорио да верује у идеологију СРС, у оно за шта се ми залажемо и наш председник више од 20 година, да је против чланства Србије у ЕУ. Онда је зарад огромних привилегија, функција и свега онога што су му дали напредњаци окренуо ћурак наопако, искористио је, уз ваше аминовање, господине Милићевићу, директан пренос седнице Скупштине Србије да манипулише, лаже и обмањује јавност Србије„, изјављивала је јунакиња овог текста 2017. године.

Понављала је да су привилегије разлог због којих је Мартиновић „променио дрес“.

„Овде је суштина, тиме ћу завршити, не у томе што он жели да представи да је тобож Томислав Николић бринуо за судбину Косова и Метохије, па се упињао да то угради у текст Споразума о ССП. Суштина је у томе, што ви знате, господине Мартиновићу, јер сте тада били наводно радикал, поштовалац лица и дела Војислава Шешеља заточеног у хашком казамату, да је он за те своје мутљавине са Божидаром Ђелићем и Борисом Тадићем добио огроман новац, да је новац добио и од Станка Суботића, кога сте ослободили за сва његова криминална дела, од Мишковића и ко зна кога све још. Ви нисте тада, господине Мартиновићу, учествовали у подели тог милионског колача. Па, кад вам се учинило да вам недостаје пара, онда сте променили дрес и отишли на другу страну, јер сада вам одговарају те привилегије„.



Тих дана питала се до када ће Вучић да води политику која води признању Косова, захтевајући да се „моментално прекине сваки даљи контакт са Бриселом и са званичницима из Европске уније“.

„Подсетићу наше грађане, још 2014. године Европска унија, која има намеру да истргне Косово и Метохију из састава Србије и после признања тзв. независности те терористичке шиптарске творевине, 2014. године је прописала Декларацију о свеобухватном решењу за Косово, како они кажу. И ви сте то прихватили. Шта је то друго него увод у признање? Докле ће Александар Вучић као председник Србије да води такву политику, то је наше питање и објашњење? Ми тражимо да се моментално прекине сваки даљи контакт са Бриселом и са званичницима из Европске уније, да се окренете онима који су наши пријатељи, а то је братска Руска Федерација која је, док нам они све ово раде и тако нас понижавају и додатно врше притисак на Србију, братска Русија нам шаље најмодерније наоружање, а то је само један у низу из пакета војне опреме која треба да стигне у случају да имамо такве односе са Руском Федерацијом. Господине Арсићу, од када смо у овом сазиву Народне скупштине, то је од 3. јуна 2016. године, Посланичка група Српске радикалне странке је на оваква питања, а упозоравали смо на ово још раније, и наш председник и други народни посланици који су постављали питања везана за јужну српску покрајину, добила одговора – нула. Дакле, ниједан одговор нисмо добили„.

А онда се учланила у СНС и све је прекрио снег, рузмарин и шаш… Тако последњих дана, саопштавајући да се средином октобра учланила у СНС, истиче да то није учинила због функције, већ да „својим јавним деловањем помогне Србији и Вучићу у још једној победи за Србију“.

„Било ми је логично да приступим странци која баштини све оно за шта се залажем и у шта верујем. Апсолутно подржавам политику Александра Вучића и промовишем је свуда и на сваком месту. Сматрам да је то једини начин да Србија има просперитет за све генерације у будућности – тврди она, и истиче да још није имала прилику да се види с Александром Вучићем, председником Србије и СНС“.

Логично, зар не?

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *