Св Архангел Михаил , ман Црна Река

Огањ св Архангела није престајао да гори. Овог пута у личности румунског свештеника оца Георгија Калчиуа. Рођен је 1925, а његов живот су обиљежила страдања. Преживјео је ужасне тортуре у комунистичким затворима по Румунији од 1948 до 1964, а затим од 1979 до 1984 , што је укупно 21 година робијања. Уз сва настојања комунисти нијесу успјели да сломе дух доброг оца Георгија, остао је вијерни Христов војник и антикомуниста, а сачувао је и свој карактеристични осмјех који није скидао са лица.

О својим мукама у затворима монахињи Ники је рекао следеће: „ Кад вас муче, после једног или два сата патњи бол престаје да буде тако јак. Међутим, када се одрекнете Бога и знате да сте богохулник , онда је то бол који траје….Ми опраштамо нашим мучитељима , али је јако тешко да опростимо самима себи“.

Затвор и прогони не само што нису сломили дух оца Георгија, него га нису ни ућуткали. Ватрено је исповједао вјеру и говорио о злу екуменизма и комунизма.

    1. октобра 1984. године отац Гјорге је био рашчињен од стране Епархијског савјета у Букурешту под изговором „непослушности и непотчињавања црквеним властима и због кршења важећих прописа у православним богословским школама“. Тог истог дана, чланови партије, који су живјели у истом делу града као и он, позвани су да обавесте Секуритатеу[1] ако га буду видјели да носи мантију на улици. У априлу 1985. године Свети Синод одбио је жалбу оца Гјорге на одлуку о рашчињењу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након неколико мјесеци које је провео у неподношљивим условима за живот, отац Гјорге и његова породица поднели су молбу да емигрирају. Иако се томе нису надали, њихов захтјев је одобрен.Његово рашчињење вјерни нису прихватили и наставио је да служи у Америци, без обзира на чињеницу да га је румунски патријарх рашчинио.1989 г. он постаје настојатељ румунске цркве “Светога Крста Господњег” у Бејлис Кросу, државе Вирџинија. Тек по паду Чаушеског 1990. г. о. Гјорге долази у Букурешт, где врши молебан на једном од тргова упркос присутству “Секуритатее” и после тога се често враћа на румунску земљу.

Прочитајте још:  Полиција хапси монаха Антонија (Видео уживо)

Ватрено је бранио Цркву и од свејереси екуменизма о којој је говорио: „Екуменистички покрет је акција иницирана од наших савременика који покушавају да изједначе религије и нације, акција коју масонерија промовише већ дуже времена. Ја сам против екуменизма, и сматрам то највећом јереси нашег века.Екуменизам покушава да духовно изједначи вероисповједања, изједначавајући их духовно до најнижег нивоа и посебно уништавајући Православље.“

Као пророчанство памтимо ријечи исповједника оца Георгија „Све више и више видим говора против екуменизма, и све више и више ова света опозиција долази до ушију вјерних.“

Као огањ св Архангела , који је био и заштитник румунских антикомуниста (Легија св Архангела Михаила), и светитељ отац Георгије престави се на дан св Архангела Михаила 21. новембра 2006 године.

Господ га такође награди нетрулежним моштима које бијеху откривене 2013 године.

————————-

[1]Румунска УДБА, ДБ

Ђ. К. / Васељенска

[table id=1 /]



 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *