Заев се у уторак повлачи са чела СДСМ

0

Зоран Заев (Фото Танјуг - Јутјуб)

Премијер Северне Македоније и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је да ће у уторак Централни и Извршни одбор те странке констатовати његову оставку и да ће тада почети поступак за избор новог председника странке и мандатара владе.

Заев је, после састанка са Афримом Гашијем, председником опозиционе албанске партије Алтернатива, рекао да би председник СДСМ требало да буде и будући мандатар за састав владе, преноси агенција МИА.

Заев и Гаши су рекли да ће разговори о томе да ли ће Алтернатива бити део парламентарне већине, бити настављени следеће седмице.



Заев је 31. октобра саопштио да подноси оставку на функцију премијера и председника СДСМ, због пораза на локалним изборима, али су органи СДСМ 9. новембра одлучили да он одложи подношење оставки до стабилизације земље, а један од аргумената за одлагање је могућност да Северна Македонија у децембру почне преговоре са ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одлуку да Заев одложи оставку једногласно су донели Извршни и Централни одбор СДСМ, који су овластили Заева да преговара о повећању скупштинске већине.

[table id=1 /]



РТРС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *