Амерички генерал: Русија супериорнија од САД по хиперсоничним капацитетима

0

(Фото: Depositphotos)

Сједињене Америчке Државе нису толико напредне у хиперсоничној технологији као Русија и Кина, сматра заменик начелника америчких Свемирских снага генерал Дејвид Томпсон.
„Нисмо напредни као Кинези или Руси у области хиперсоничних програма“, рекао је Томпсон на Међународном безбедносном форуму у Халифаксу, преноси „Политико“.



Томпсон је приметио да америчке свемирске снаге раде на „утврђивању типа сателитске групе“ која је земљи потребна за праћење хиперсоничних ракета. Према његовим речима, ово је „нови изазов, али ми немамо одговор на овај изазов“.
Русија је тренутно једина земља на свету са хиперсоничним ракетама које се налаза на борбеној дужности или су у стању високе приправности. У Оружаним снагама Русије налазе се авионски систем „Кинжал“ са хиперсоничном ракетом, хиперсонична ракета „Циркон“ је на државним испитивањима, а такође постоје и стратешке ракете са хиперсоничним блоком „Авангард“.

[table id=1 /]



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *