Брат министарке Дарије Кисић од Лончара добио милионски посао

2

Дарија Кисић

Фирма “Нитес”, у којој је извршни директор брат министарке Дарије Кисић Тепавчевић – Бојан Кисић, добила је заједно са државним “Телекомом” и компанијом “МедИТ” од Министарства здравља посао вредан 161,6 милиона динара.
У документу који је потписао министар здравља Златибор Лочнар стоји да је заједничка понуда поменуте три компаније била и једина, уз напомену да ће фирма „Нитес“ добити укупно 47,5 одсто посла.Наиме, Кисићева фирма ће заједно са МедИТ-ом, којој је поверено 49 одсто посла, радити између осталог, на „развоју и имплементацији модула за прописивање лекова од стране лекара специјалиста“.

Фирма „МедИТ“ ће обавити и “интеграцију ЗИС на локалу”, “повећање аутентикације за кориснике на КиМ”, “развој сервиса за избор апотеке при реализацији рецепта” и “контролу квалитета и издавање рецепта”.

„Телеком“ је добио најмањи удео у послу, 3,5 одсто, и он се односи на “обезбеђивање резервне локације за понуђени софтвер”.



Веза са влашћу и метеорски успон

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фирма “Нитес” за само четири године успела је да увећа своју годишњу добит са 27 на чак 375 милиона динара.

Поменути раст, случајно или не, поклопио се са периодом кад су високе државне функције држале особе блиске Бојану Кисићу – најпре супруга Нела Кубуровић, функционерка СНС и бивша министарка правде, а потом и сестра, Дарија Кисић Тепавчевић.

“Нитес доо Београд” је део “Нитес групе”, власника Миодрага Шкрбића. Осим у Србији и Чешкој, „Нитесове“ компаније раде и у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Русији и Великој Британији. О њиховом пословању у Србији прошле године је говорио потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Прочитајте још:  АМБАСАДОР ФРАНЦУСКЕ: Без "игре савезништава" за решење Косова и Метохије

“Шкрбић је оснивач фирме ’Нитес’ која у последњих неколико година добија најбоље могуће уговоре у ЕПС-у, у вредности од 30 милиона евра. У последње две године склопили су 11 уговора у тој вредности. Господин Миодраг Шкрбић и његова фирма ’Нитес’ су само од 2017. до 2019. добили 29.752.000 евра у пословима са ЕПС”, рекао је тада Стефановић.

[table id=1 /]



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Брат министарке Дарије Кисић од Лончара добио милионски посао

  1. Др Смрти геноцидишу народ за интерес окупатора и још га при томе бестијално пљачкају и задужују поколења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *