Ентони Фаучи: Сви Американци који су потпуно вакцинисани против ковида да приме и трећу дозу, како би очували оптималну заштиту

0
маск, корона

epa08518625 Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, arrives during the United States Senate's Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 30 June 2020. Government health officials updated senators on how to safely get back to school and the workplace during the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/Al Drago / POOL

Водећи амерички стручњак за заразне болести Ентони Фаучи позвао је данас милионе Американаца који су потпуно вакцинисани против ковида да приме и трећу дозу, како би очували оптималну заштиту од коронавируса.

Према подацима владиних Центара за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), од 196 милиона потпуно вакцинисаних особа у САД до данас је 34,5 милиона примило трећу дозу, али проблем и даље остаје око 60 милиона невакцинисаних људи.

Фаучи, директор Националног института за алергије и заразне болести и главни медицински саветник председника Џоа Бајдена, изјавио је током гостовања на телевизији Еј Би Си да “нема нејасноћа” када је реч о потреби да се приме бустер дозе због смањења ефикасности првих доза, до којег долази временом.



Он је истакао да трећа доза даје људима “дужи рок заштите”, мада није јасно да ли ће они који су вакцинисати можда морати да наставе да у будућности добијају бустере сваких шест месеци или годину дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Анализираћемо шта то значи када се добије бустер, пратићемо науку, податке”, рекао је Фаучи, преноси Глас Америке.

Саветодавни одбор ЦДЦ-а у петак је једногласно препоручио бустер дозе вакцине против ковида 19 за све старије од 18 година.

Број случајева заразе у САД је поново у порасту и више од 90.000 је забележно сваког од последњих неколико дана, али Фаучи каже да то било неочекивано јер постаје све хладније и људи су све више у својим кућама и у затвореном простору.

Он је, међутим, казао да потпуно вакцинисане породице и пријатељи могу безбедно да се окупљају за предстојећи Дан захвалности, без маски на лицу.

Прочитајте још:  Патријарх и митрополит неповређени у нападу Израела на Сирију

[table id=1 /]



НСПМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *