Џордан Питерсон: Владин саветник ми је рекао да су ковид правила заснована на истраживању јавног мњења, а не науке

0
Video Screenshot

Џордан Питерсон каже да је разговарао са вишим владиним саветником који му је рекао да канадска политика ограничења због ковида у потпуности зависи од истраживања јавног мњења, а не од науке.

„У вези са ковид ограничењима, разговарао сам са вишим саветником једне од покрајинских влада пре неколико недеља“, рекао је Питерсон.

„Он ми је отворено рекао да ковид политика овде није вођена ничим осим анкетама које се односе на популарност владе“, додао је он.„Нема науке, нема краја на видику, нема правог плана, а то значи да део популације који се највише плаши ковида“, води политику.

Питерсон је указао на бројке које доказују да људи много преувеличавају ризик од ковид хоспитализације због немилосрдних владиних кампања које изазивају страх.

Аутор је рекао да сматра да је разговор „изузетно обесхрабрујући“ јер се надао да су политике закључавања „у најмању руку вођене нечим што личи на научно утемељен план“.

Питерсон је рекао да је владин савјетник био „бесан на оно што се дешавало, довољно да размисли о оставци“.

Као што смо раније истакли, становништво у готово свакој већој земљи верује да је ковид експоненцијално већа претња него што заправо јесте.Анкета у Француској показала је да просечна особа мисли да је однос заражених и смртних случајева преко 16 одсто, док је у ствари 0,1-0,3 одсто.

Као што смо раније истакли, анкета спроведена у лето 2020. показала је да просечан Американац верује да је 9 одсто становништва, око 30 милиона људи, умрло од коронавируса док је стварна бројка у то време била мања од 155.000.


Прочитај још: 


Људи у САД такође верују да је 20 одсто Американаца заражено коронавирусом, 20 пута више од броја потврђених случајева.Нарочито у Шведској и Великој Британији, људи су такође увелико преценили број живота које је однео КОВИД-19, при чему је просечан Британац мислио да је коронавирус убио 100 пута више људи од стварне бројке.

Владе насмрт плаше грађане да би изазвале реакцију страха, а затим указују на бројеве из анкета позивајући на додатне мере закључавања како би оправдале још мера закључавања.

Било би смешно да није тако злокобно макијавелистички.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

 

Превод: ВасељенскаИзвор: Самит Њуз

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.