Вучићеви ковид терористи опет шире панику: Корона ће се усмерити на децу

1

Корона-журка. (Фото: pixabay. com)

Повећан је број респираторних инфекција, пнеумонија, а почела је и сезона грипа, истакао је др Војислав Лекић, начелник Болнице за педијатрију “Др Олга Поповић Дедијер” која поред Земунске болнице служи за лечење нон-ковид пацијената међу децом.

“Последњих неколико месеци родитељи су усплахирани, јер су деца била у великом броју инфицирана и болесна, било их је на респиратору, као и беба, а имали смо нажалост и смртне случајеве. Вирус је пошаст”, истакао је др Лекић у јутарњем програму Курир телевизије.

Лекић је подвукао да струка сматра да деца старија од 12 година могу да се вакцинишу, тако да и он препоручује.



“Кажу, примио вакцину, па умро. Па изађеш и из цркве, па умреш, па ти није црква крива. То можда нема никакве везе са вакцином у маси случајева, него народ то воли, теорије завере. Чак и да има 27.000 случајева смрти од вакцине, а колико их је умрло од ковида?”, пита се Лекић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Др Дејан Илинчић, субспецијалиста ендокрине хирургије у приватном сектору, сматра да је у питању пољуљано поверење у читав систем.

“Пацијенти нас питају шта мислимо о вакцини. Нежељени ефекти су могући и нешто што ми радимо носи ризик”, додао је др Илинчић и нагласио да су нон-ковид пацијенти највеће жртве јер немају где да се лече.

Од четири КБЦ три су била у ковид систему.

“Ковид-19 је нова болест и ми се учимо у ходу. Сада знамо много више, боље реагујемо. Вирус се као и свако живо биће на свету бори да преживи тако што мутира. Биће и следећих таласа с обзиром на то да су деца невакцинисана и да су главни преносиоци. Кад се врате из школе и вртића њих највише љубимо. Зато за дете од 17 година, које је већ одрасла особа физички, зашто не дати цепиво? За млађе ће показати време”, каже др Лекић.

Прочитајте још:  Кинези, који су дошли да помогну, згрожени неодговорношћу Италијана

Педијатар Болнице “Др Олга Поповић Дедијер” каже да су постковид облици исти код одраслих и деце.

“Сваки вирус напада све органе. Нема пасош да не улази у неке органе. Пробиотици помажу за органе у стомаку. Танко црево је највећи имуни систем у организму чија је површина величине тениског терена кад се испегла”, открио је др Лекић.

Др Илинчић је закључио да је ковид указао на најслабије тачке здравственог система.

[table id=1 /]



Курир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучићеви ковид терористи опет шире панику: Корона ће се усмерити на децу

  1. Problem je sto ni jedno ni drugo niti ista leci niti izlecilo.. kako pa sta ako je umrlo od vakcine a koliko od kovida????.. pa znaci poredjenje smrti, pa bas zato sto ti ljudi umiru od koviga, mobida, itd, srca, raka treba dobro da se vidi koji sta lek, vakcina a ne da pored standardnih smrti, smrti od kovida dodajes smrt od vakcina, ludost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *