Хрватска увела казне до 50.000 куна за непоштовање ковид потврда

0

Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Влада Хрватске увела је казне од 30.000 до 50.000 куна (од око 4.000 до око 7.000 евра) за непоштовање ковид пропусница у јавним институцијама, рекао је после редовног састанка владе министар правосуђа и управе Иван Маленица.

“Дефинисали смо обавезу предочења ковид-потврда у јавноправним телима. Кроз појам јавноправна тела смо обухватили законодавно, извршно и судско тело, тело државне управе, друго државно тело, тело јединице локалне, правне особе које имају јавна овлашћења и правне особе које обављају јавну службу. Дефинисали смо и одговорне особе у тим телима”, рекао је Маленица.



Он је додао да су предвиђене санкције за одговорне особе које не поштују одредбе овог закона.

„Дакле, новчане казне у износу од 30.000 до 50.000 куна и верујем да ћемо након иступа министра (здравља Вилија) Бероша подстаћи челнике тела и све одговорне особе у тим телима државне управе да поштују одлуке штаба и поштују одредбе закона. Заправо смо сви заједно у овој борби да ова пандемија што пре прође и да буде што мање заражених и што мање умрлих”, казао је Маленица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре Маленице министар здравља Вили Берош коментарисао је, између осталог, и суботњи протест.



Берош: “Немојте бити лицемери”

“Изгледа да смо изнедрили нови мото на суботњим протестим: Мисли на себе, угрози друге! Мисли на себе, зарази друге!”, рекао је Берош.

“Немојте бити лицемери, немојте избјегавати тестирање, немојте избегавати мере, немојте избегавати вакцинацију, а на крају куцати на врата преоптерећеног здравственог система. То је лицемерје”, рекао је Берош.



Нису сви људи на протесту били равноземљаши, рекао је Берош, додавши да је било и лекара и интелектуалаца.

Прочитајте још:  "МОЖДА ЋЕМО МОРАТИ ДА НАМЕРНО ЗАРАЗИМО НЕКЕ ЉУДЕ" Британска компанија која прави вакцину против короне спремна за експеримент

“Ти људи су изманипулисани!”, казао је Берош.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *