Партнер Фајзера: Уводи се обавезна вакцинација на годишњем нивоу!?

0

REUTERS/Dado Ruvić

Људи широм света ће морати једном годишње да приме вакцину против Ковид-19, барем када је у питању Pfizer вакцина, рекао је у интервјуу у недељу извршни директор BioNTech-а Угур Сахин, хваливши квалитет њихове допунске вакцине.
У интервјуу за немачки Билд у недељу, Сахин је рекао да сматра да је вакцина, коју је заједно развила његова компанија, “веома ефикасна”.

На питање да ли људи треба да буду забринути због „пробојних инфекција“, у којима су они који су вакцинисани вакцином Pfizer-BioNTech и даље развијали симптоме ковид-19, он је одбацио такву врсту забринутости, рекавши да вакцине нуде „90 посто заштите“ од случајева који захтевају интензивну негу код особа старијих од 60 година.

“Врло висок” ниво заштите од тешких болести траје до девет месеци, тврди извршни директор BioNTech-а. Међутим, рекао је да тај ниво почиње да се смањује “од четвртог месеца”. Како би задржао заштиту, Сахин се снажно залагао за допунске дозе вакцине, тврдећи да оне неће само вратити нивое антитела, већ ће потенцијално помоћи “да се разбију… ланци инфекције”.



Такође је охрабрио докторе да буду “што је могуће прагматичнији” када је у питању вакцинација и “да не шаљу људе кући невакцинисане иако би се могли вакцинисати без икаквих проблема”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У будућности ће људи можда морати да примају допунске дозе једном годишње, сматра извршни директор BioNTech-а. Рекао је да очекује да ће заштита од допунске вакцине “потрајати дуже” од почетног имунитета који се добије након две дозе вакцине.

„Накнадне… вакцинације ће можда бити потребне само сваке године, баш као код грипа“, рекао је. Тренутно, Немачки савезни центар за здравствено образовање, агенција при Министарству здравља, препоручује допунску дозу на сваких шест месеци након што се прими друга доза вакцине. Такође каже да „допунска вакцинација има смисла након минималног интервала од око четири месеца“.

Прочитајте још:  Украјинске избеглице побуниле се у Ирској због одбијања да их бесплатно хране

Сахинов интервју долази неколико дана након што је откривено да Pfizer, BioNTech и Moderna остварују комбиновани профит од 65.000 долара сваке минуте, све захваљујући својим вакцинама против ковид-19. То је према проценама Народне алијансе за вакцине (PVA), коалиције која захтева шири приступ вакцинама.

PVA је проценила да ће три компаније само ове године зарадити укупно 34 милијарде долара комбиноване добити пре опорезивања, што отприлике значи више од 1.000 долара у секунди и 93,5 милиона долара дневно.

PVA је осудила три компаније због њиховог одбијања да дозволе трансфер технологије вакцине упркос томе што су заједно примиле 8 милијарди долара јавног финансирања. Такав потез би могао повећати глобалну понуду и спасити милионе живота, као и смањити цене, наводи коалиција.

Pfizer, BioNTech и Moderna држе монопол и вероватно планирају да ту и остану, са веома добром рекламном кампањом, подмићивањем држава и влада, агенција, компанија, доктора и научника.. Са годишњим дозама вакцина против ковид-а и то на сваких од 4 до 6 месеци, како им је воља.. Најбитније је ко је највише зарадио, зар не?!

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *