Шокантно откриће – бивши агент ЦИА „шпијунирао“ за Катар: „Користио је налоге са женским именима“

0
циа, служба

ЦИА (Фото:Depositphotos/yelo34)

Катар је ангажовао бившег агента ЦИА Кевина Чокера да шпијунира конкуренте те земље за домаћинство Светског првенства у фудбалу, открива агенција Асошијејтед прес, откривајући начине на које је он радио.

Како се наводи власти Катара су учиниле све да би добиле домаћинство Мундијала 2022. године и за то су ангажовале Чокера, коме је у опису посла било да проучава шта раде Сједињене Америчке Државе и Аустралија.

Асошијејтед прес истиче да је Чокер радио за Катар и у годинама после 2010, када је Катар добио домаћинство.
„Чокер се представљао као фоторепортер и тако је пратио рад ривала Катара, а на друштвеним мрежама је користио налоге са женским именима како би се приближио особама које је требало пратити“, истиче се.



У откривеним документима се наводи да је јордански принц Али Бин ал-Хусеин добио препоруку из Америке да богати људи из Катара дају новац његовој фудбалској организацији како би учврстио репутацију Катара у светском фудбалу.
О Чокеру је писао и поднео тужбу Елиот Бројди, раније сарадник бившег америчког председника Доналда Трампа који је некадашњег агента ЦИА сумњичио за хаковање и шпијунирање у интересу Катара, али и праћење званичника ФИФА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Спутник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *