Биг Фарм као господар европске куће

0

European Commission President Ursula von der Leyen adjusts her earphone during a debate on the state of play of the EU's coronavirus disease (COVID-19) vaccination strategy, at the European Parliament in Brussels, Belgium, February 10, 2021. REUTERS/Johanna Geron/Pool - RC2LPL9AN71N

О поверљивим уговорима између Европске комисије и највећих фармацеутских компанија

И пре него што су се први препарати вакцине против КОВИД-19 појавили на тржишту у Бриселу, одлучено је да се процес вакцинације у земљама чланицама ЕУ не препушта случају; потребан је централизован приступ.

Од пролећа 2020. Европска комисија (ЕК) је започела преговоре са потенцијалним добављачима лекова. То су пре свега биле америчке фармацеутске корпорације Модерна, Фајзер, Џонсон & Џонсон и Лили, као и низ европских: британско-шведска АстраЗенела , немачка КуреВак, француски Санофи и британски ГСК (ГлакоСмитКлајн) . Европска унија је 27 држава са укупном популацијом од 447 милиона људи (на почетку 2021. године). Свака од компанија позваних да преговарају са Бриселом надала се да ће добити уговор за набавку десетина или чак стотина милиона доза лекова.



Свим преговорима између Европске комисије и  Биг Фарма предузећа су присуствовали од стране трећег лица – представници Европске федерације за фармацеутску индустрију и асоцијацију (ЕФПИА). Ово је организација која има знаке картелног споразума између највећих фармацеутских компанија на свету. ЕФПИА је њихов лобиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изненађујуће је да су уговори о набавци вакцина у ЕУ потписани пре него што их је одобрио фармацеутски регулатор, Европска агенција за лекове (ЕМА) .

Многе вакцине које су понуђене Европској унији биле су експерименталне и нису прошле сва неопходна клиничка испитивања. ЕУ, на основу постојећих регулаторних докумената, није имала право да издаје дозволе за употребу таквих лекова. Ипак, дозвола је издата. У питању су била четири лека: БиоНТек/Фајзер, Модерна, АстраЗенека и Џонсон & Џонсон . А крајем прошле године из ЕМА-е су процурила документа . Из ових докумената произилази да ови лекови нису могли да буду пуштени на европско тржиште, али су као резултат закулисног притиска на европски фармацеутски регулатор ЕМА, сертификовани.

Прочитајте још:  Министарство спољних послова Русије ради на узвратним санкцијама ЕУ и Британији

Прљаву кухињу „цертификације“ вакцина у Европској унији   открио је још у јануару француски лист Ле Монд у свом чланку Це куе дисент лес доцументс сур лес ваццинс анти-Цовид-19 волес а л’Агенце еуропеенне дес медицаментс ( документи говоре о вакцинама против Ковид-19 украденим од Европске агенције за лекове). Чланак садржи ултимативни захтев шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да се до краја 2020. године изда дозвола за употребу лекова Фајзер-БиоНТек и Модерна .

Иначе, у Русији су били свесни бескрупулозних игара које су се водиле у Бриселу око сертификације препарата за вакцину. Стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов рекао је да је Европска агенција за лекове „ изврнута ” како би лек Фајзер-БиоНтек био одобрен 21. децембра.

А када је почело снабдевање лековима по закљученим уговорима и њихова практична примена у ЕУ, настало је неочекивано. Прво, испоставило се да су добављачи лекова приликом склапања уговора евидентирали толике количине залиха које нису могли да поднесу; почели су стални поремећаји у распореду испоруке. Друго, почеле су да се јављају многе нуспојаве вакцинације, све до смрти. У ЕУ функционише информациони систем ЕудраВигиленс , који евидентира такве случајеве. Чак су и званичне бројке импресивне:

Последице вакцинације против ЦОВИД-19 у земљама Европске уније (27 држава) од 09.10.2021.

Укупан број нежељених ефеката  Број тешких нежељених ефеката Преминуле особе
Укупно четири вакцине 2.563.768 1.222.818 27.247
Укључујући
Пфизер / БиоНТецх 1.124.072 484.351 12.835
Модерна 328.594 328.594 7.322
АстраЗенеца 1.027.132 540.620 5.633
Јохнсон & Јохнсон 83.970 30.688 1.457

 

Све ове смрти и повреде резултат су злочиначке завере званичника ЕУ, која се изразила у закључивању уговора о набавци непроверених лекова и издавању дозвола за њихову масовну употребу. Чинило се да треба одмах зауставити процес, раскинути уговоре и натерати добављаче да плате одштету.

Прочитајте још:  Људи, биодронови: како функционише мрежа агената СБУ у Русији

Међутим, једино што је урађено је да је вакцинација АстраЗенеком привремено обустављена , али не у свим земљама, већ само у некима. У марту су употребу овог лека обуставиле Француска, Италија, Шпанија, Немачка, Холандија, Словенија, Португал, Норвешка, Данска и низ других земаља. А у мају се већина њих вратила коришћењу лека.

Вратимо се застрашујућој статистици смртних случајева и другим “негативима” употребе лекова БиоНТек / Фајзер, Модерна, АстраЗенека и Џонсон & Џонсон . До августа, према ЕК, 70 одсто одраслих у Европској унији било је потпуно вакцинисано. Ово је око 200 милиона људи. Неки од њих су већ постали инвалиди, други могу постати инвалиди (или умријети) у блиској будућности.

Ко треба да буде одговоран за повреде и смрт од вакцине? Адвокати кажу да одговор лежи у уговорима између ЕК и Биг Фарма . Међутим, одговора нема из разлога што су уговори … тајни. Нико од званичника у Бриселу који су учествовали у потписивању докумената није их видео у потпуности. Многи фрагменти уговора су офарбани у црно. Велике фармацеутске компаније то сматрају нормалним (!!!): кажу, да би „чувале пословне тајне“. Али прича је злочиначка!

Ле Монде пише: „Научна валидност вакцина није била одлучујући фактор у европској стратегији пре набавке; други критеријуми, посебно економски, могли би имати приоритет .  Компаније Модерна, компаније Фајзер-БиоНТек , и Џонсон & Џонсон су током преговора са Европском комисијом „одлучно захтевале ослобађање од одговорности у случају негативних ефеката вакцинације“ (признање високог званичника Европске комисије).

На било какве упите политичара и новинара о условима испоруке вакцине, званичници ЕК су предочили уговоре, скоро напола обојене црном бојом. То се посебно односило на оне делове уговора који су говорили о ценама робе и одговорности за насталу штету. Њујорк тајмс није могао да одоли и саркастично је приметио да Европа потписује уговоре затворених очију. У чланку Владе потписују тајне уговоре о вакцинама. За шта они овде крију догађај (Влада је потписала тајне уговоре о вакцини је оно што крију.) Каже :„Када су посланици Европског парламента сели да прочитају први јавни уговор за куповину вакцина против корона вируса, приметили су да нешто недостаје… Цена по дози? Паинтед. Распоред распоређивања? Паинтед. Износ аванса? Паинтед. А овај уговор између немачке фармацеутске компаније КуреВак и Европске уније сматра се једним од најтранспарентнијих на свету .

Прочитајте још:  БОГ ЈЕ ПОСЛАО ВИРУС ДА ИСТРЕБИ КРСТАШЕ И ИДОЛОПОКЛОНИЧКЕ НАЦИЈЕ: Језива порука џихадиста одјекује светом!

Током ове године било је могуће постићи само делимично откривање делова места обојених црном бојом. У Бриселу се посебно тврдоглаво брани део уговора који се тиче одговорности за штету од препарата за вакцину. Чланак на сајту ВакинеЊуз од 8. новембра  ЕУ одбија да открије тајне уговоре Биг Фарма који покривају ковид убоде  (ЕК одбија да открије тајне уговоре Биг фарма , у вези са иНекцијама кОВИД). У чланку се каже:„Група забринутих парламентараца у Европи оптужила је високо корумпирану Европску комисију да је дозволила фармацеутској индустрији да „невидљиво заобиђе демократију”. Да би тобоже „заштитили здравље својих бирача“ од епидемије, лидери Европске уније (ЕУ) у Бриселу су купили милионе серија „вакцина“ за корона вирус из Вухана (Ковид-19) од различитих фармацеутских компанија без икаквог надзора актуелни законодавци. У ствари, људи које су Европљани изабрали да их представљају били су потпуно забрањени од договора. Само је Комисија, која није изабрана, знала шта се крије у тајним уговорима који су потписани са Биг Пхармом […] Неко не жели да шира јавност зна шта је урађено под окриљем мрака…“

Укратко, Биг Фарма води европску кућу

[table id=1 /]



Валентин Катасонов/ФСК.РУ

Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *