Да ли је катастрофална енергетска криза у Украјини исценирана да је гурну у рат Русијом?

0

Пакао који прети Украјини:
Градоначелник Одесе допустио могућност умирања људи због нестанка струје
Градоначелник Одесе Генадиј Труханов је током састанка оперативног штаба упозорио на могућност планског искључења струје у граду (Rolling blackout). Градоначелник је напоменуо да је то “питање живота и смрти” за пацијенте са COVID-19 којима је потребна подршка кисеоником.

Према речима Труханова, он је на састанку у регионалној администрацији упозорен на могући нестанак струје, пренела је украјинска интернет публикација «Страна.ua».



„Искључење у овом случају није само искључивање фрижидера или седење без светла уз светлост свећа. За оне који су на снабдевању кисеоником, ово је питање живота и смрти“, рекао је Труханов.

Подсетимо, прошлог понедељка је градоначелник Кијева Виталиј Кличко упозорио на могућност пројектованих (намерних) искључења струје у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кличко је недавно изјавио: „Знамо колико је тешка ситуација. Знамо да данас 12 предузећа која производе топлотну и електричну енергију немају довољно резерви угља. Знамо да нема довољно резерви гаса у складиштима“, рекао је градоначелник Кијева.

Истовремено, шеф Украјинског савеза индустријалаца и предузетника Анатолиј Кинах упозорио је да ће у Украјини почети планска искључења која ће утицати не само на регионе, већ и на Кијев.

„Серијски нестанци струје у Украјини су неизбежни. Питање је само колико ће ово стање трајати и на кога ће утицати. У почетку ће индустрија бити искључена. Али са хладним временом, енергетска криза ће се само погоршати“, каже политиколог и економиста Иван Лизан.

Раније је посланик Рада Алексиј Гончаренко изјавио да су припреме за грејну сезону у Украјини потпуно пропале, власти нису формирале довољне резерве угља и гаса за пролазак јесенско-зимског периода.

Прочитајте још:  Обустављено је снабдевање енергијом из ЗНПП територија које контролише Кијев

[table id=1 /]



“Борба за веру” / ВЗГЛЯД

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *