Др Дома здравља седми дан штрајкује глађу, најављује тужбу против директорке

0
Фото: Н1

Доктор у Дому здравља Земун Жељко Раниловић седми дан штрајкује глађу, јер како тврди, ни након састанка са руководством и в.д. директорком Дома здравља Александром Цветковић, није понуђено решење.

„Данас је седми дан како штрајкујем, нисам чак примио ни инфузију и одрадио сам своју смену до краја. За сада се добро осећам, под редовним сам надзором лекара“, рекао је за Н1 у телефонском разговору Раниловић.Најавио је да је следећи корак тужба против в.д. директорке, јер су како је навео, исцрпљене све друге опције.

„У наредним данима поднећу тужбу против директорке, чим прикупим све доказе и материјале и консултујем се са правним тимом“ истиче Раниловић.

Његов захтев и даље је да директорка поднесе оставку, да се пронађе начин да се свим запосленима исплате ковид додаци који им нису исплаћени, као и да се реши проблем нелегалног конкурса за специјализацију.Он је у више наврата као проблеме наводио и свакодневни мобинг запослених, премештање на друга радна места, неодговарајуће услове рада, неадекватну заштиту на раду.

Осим састанка који је пре три дана имао са руководством, на којем према његовим речима није понуђено решење, нико од руководства му се није поново обратио.

У интервјуу за дневни лист Данас навео је и да има подшку колега, као и представника Новог синдиката Дома здравља Земун.Првог дана штрајка за телевизију Н1 наводе доктора потврдила је и Вукица Станковић, председница Новог синдиката, као и неколицина колега и грађана које смо затекли испред Дома здравља.

Н1 је до сада неколико пута покушао да добије одговоре и од директорке и од руководства, писали смо и мејлове и смс поруке, али до сада нисмо добили одговоре о овом проблему.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Н1

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.