Комерсант: Вучић ће „гасни поклон“ од Путина представити као сопствени успех

1

(фото:НСПМ)

Председник Србије Александар Вучић замолиће руског председника Владимира Путина за супер повољну цену за гас, а повољан исход веома би ишао на руку Вучићу и његовој партији уочи председничких и парламентарних избора, пише московски дневник Комерсант.

„Од преговора у Сочију у Србији очекују веома повољну цену за руски гас“, наводи лист неименоване изворе у руководству Србије.

Дневник пише да информисани извори у Београду сматрају да је председник Србије још до посете могао да добије потврду руске стране о повољној цени за гас и да сада „намерава да то представи као сопствени успех“.



Заиста, Вучић се у октобру срео у Београду са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом и потпредседником руске Владе Јуријем Борисовом, који је копредседник руско-српске међувладине комисије. После сусрета са српским председником Борисов је обећао да ће Русија испоручивати Србији гас по повољним ценама, без обзира на енергетску кризу у Европи, подсећа лист.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„‘Гасни поклон’ из Русије би Вучићу веома добродошао. На пролеће ће у Србији бити истовремено одржани председнички и парламентарни избори на којима садашњи председник рачуна не само да буде поново изабран, већ и на убедљиву победу његове Српске напредне странке“, оцењује Комерсант.

Лист додаје да ће томе допринети и имиџ лидера који је од Русије добио „најнижу цену за гас у целој Европи“.

Комерсант пише и да српска опозиција већ оптужује Вучића да ће цену за гас морати да плати политичким уступцима.

Поред гаса, у Сочију ће се разматрати и политичка питања, пре свега ситуација на Косову и на Балкану у целини. А ту се српски и руски прилази не подударају сасвим, иако се Вучић редовно захваљује Москви за подршку, пише Комерсант. Лист додаје да ће после сусрета у Сочију председник Србије учествовати на самиту демократије који организује председник САД Џо Бајден, а на који Русија није позвана.

Прочитајте још:  Дритан Абазовић у разговору са Габријелом Ескобаром: Црна Гора спремна да прошири опсег санкција Русији како би до краја испратила спољну политику ЕУ

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Комерсант: Вучић ће „гасни поклон“ од Путина представити као сопствени успех

  1. G. AV moze da misli i govori sto mu volja ali Srbski narod i g. Putin i narod Ruski zna da sve sto Rusija pomogne to je namenjeno Srbskom narodu a narod Srbije uzvraca neizmernom ljubavlju i odanoscu narodu Rusije cak i da Rusija ne moze pomoci mi smo uvereni da to nije zlo namerno i nije upereno protiv Srbskog naroda jer AV nemoze bas mnogo da radi mimo volje Srbskog naroda. Narod se samo pita sta je sve potpisivao a i to ce se saznati kad tad jer da nije toliko mnogo lazova i lopova AV sigurno ne bi ni bio na polozaju na kome je. Narod ga prati u stopu. Npr. nije smeo da uperi prst u Belorusiju i Krim, to se narod nikada ne bi usudio a on je to uradio mimo volje naroda, ima tu jos necega … Sada ce biti veoma opasno zbog Nuklearne elektrane dok nam Rusija daje za pravo, Zapad se protivi. Tu je i jadarit sporan, Srbija ne sme to raditi jer se Zapad protivi … Narod sve zna iako to ne izgleda bas tako. Narod se zainatio i bice kako zeli a to je da AV stane uz Rusiju definitivno i udje u ODKB a ako to ne ucini izdace i Rusiju i Srbiju! Odavno smo znali da on zeli da integrise siptare sa Srbijom i znamo da je mnogo igara oko Srbije u opticaju kao sto je uticaj Zapada. Ako samo AV izigra Rusiju nece biti dobro i narod nece ama bas nista oprostiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *