Лопов, лажов, мафијаш, непријатељ…: Вучић о коалиционим партнерима

0

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Какав је профил Александра Вучића, човека којег краси само голи опстанак на власти, сведоче и изјаве које је давао о својим садашњим коалиционим партнерима. Људе које је означавао као лажове, лопове, издајнике, оберучке је прихватио и пригрлио, поделио им државне функције, само како би очувао свој диктаторски режим.



БОГОЉУБ КАРИЋ

– Богољуб Карић је лопов! Он се хвали што је лопов, јер је лоповлук његов метод деловања. Богољуб Карић сваки дан од “Мобтела” узима 300.000 евра. Чим паре легну на рачун “Мобтела”, истог тренутка иду на рачуне повезаних фирми “Астра симит”, БК Телеком, БК Трејда, “Фамилy туриста”. Карић има више вила на Дедињу, него чланова његове странке. Ако Карић дође на власт, у Србији нико не би остао жив, не би имало смисла да Србија постоји. Ја сам вероватно једини који сме да дирне у његово височанство Богољуба Карића – тврдио је Вучић, а пренео НИН, 23. фебруара 2006. године.

Када је Богољуб Карић, својевремено, док је оснивао странку, најавио могућност оснивања посланичког клуба Покрета снага Србије у Скупштини, иако није имао ни једног посланика, тадашњи генерални секретар СРС-а је то прокоментарисао тврдњом да је „лоповлук метод деловања“ Карићеве „непотистичке странке“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ја мислим да су Карићи на незаконит начин стекли огромно богатство – рекао је Вучић новинарима 2006.

Међутим, то га није спречило да са Карићевом странком направи коалициони споразум 2010. године.



ИВИЦА ДАЧИЋ

– Желим да кажем да ми ни данас, после свега, није јасно како је неко могао тако брутално да погази речи које је изговарао, како је неко могао да пређе преко свега што је изговорио у изборној кампањи, те где се то у Србији тако пенџетира образ да не постоји ђон од ципела у овој земљи који би се упоредио са њиховим занатским ремек делом – изјавио је Вучић, мислећи на Ивицу Дачића, када га је, 2008. године, преварио у вези градоначелничке фотеље у Београду и направио коалициони споразум са Демократском странком.

Прочитајте још:  Шта се догодило министру: Лончар нестао из јавности, нема га на листама СНС

Бусајући се сопственим поштењем и принципијелношћу, Вучић је 2011. године, изјавио како сам бог не може да га натера да буде део извршне власти коју ће подржавати СПС.

– Дачић је осведочени лажов – убеђивао је Вучић српску јавност.

Ипак, није прошло ни годину дана, а Александар Вучић је са “лажовом чији образ не може да се упореди са ђоном од ципела”, закључио коалициони споразум.



ВУК ДРАШКОВИЋ

– Нисте Ви ни тако наивни, ни тако фини, господине Драшковићу, али ћу Вам одговорити на све што сте желели да кажете. Дакле, Српска радикална странка за разлику од Вас, који сте увек били на страни српских непријатеља, била је на страни српског народа – рекао је Вучић у студију РТС, током изборне кампање 2003. године.

Вучић је тада Драшковићу у лице рекао да је срећа да српски народ зна да не вреди ништа и зато му никад никакво поврење неће дати.

– Срећни су (Срби из Книна – прим.аут) што никада неће бити за Вас и за ту погубну политику коју сте водили – истакао је Вучић.

Десет година касније, Вучић је особу која је “увек била на страни непријатеља српског народа” ставио на своју изборну листу.



РАСИМ ЉАЈИЋ

– Немам доказа да је Расим Љајић мафијаш, али зна се да је политичку функцију користио да штити свог рођеног брата Есада, званог Керо. Зна се да је Керо, сваки пут кад би био хапшен, уместо адвоката звао брата Расима, који му је омогућавао да експресно буде пуштен на слободу – пренели су поједини медији изјаву Вучића пре доласка на власт.

Прочитајте још:  Нису више “америчко цвеће“: САД окрвила тзв. Косово због тензија које су довеле до напада на НАТО трупе!

Сећамо се како је Вучић био најгласнији критичар Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, на чијем челу је био управо Расим Љајић, у доба када су ухапшени Радован Караџић и Ратко Младић.

То није спречило Вучића да после победе СНС на изборима 2012. године, човеку који “својим утицајем штити криминал” место министра и потпредседника Владе.

[table id=1 /]



Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *