Прва земља ЕУ одобрила вакцину против короне за децу старију од пет година

1

AP Photo / Oded Balilty

Дански Национални одбор за здравство препоручио је да деца између пет и 11 година старости могу да приме вакцину против вируса корона, па је Данска прва држава ЕУ која је то урадила.

Хелене Пробст, заменик директора Одбора, рекла је да одлука долази у забрињавајућем тренутку, када број случајева вируса корона расте, додајући да смо „усред епидемије и историјске здравствене кризе“.

Одлука Данске долази непосредно пошто је Европска медицинска агенција (ЕМА) препоручила да „Фајзер-Бионтек“ вакцина може да се безбедно користи код деце старије од пет година, преноси РТ.



Пробстова је рекла да деци не прети велики ризик од ковида-19, али да би њихова вакцинација помогла у заштити њихових породица и пријатеља, те да се на тај начин „прекида ланац инфекције“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је додала да би било добро да се вакцинише 70 одсто деце тог узраста.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Прва земља ЕУ одобрила вакцину против короне за децу старију од пет година

  1. бежите децо од белих мундира даље и брже него од змија отровница, да заштитите себе дозвољено је гребање, уједање, пљување, нога у цеваницу, псовање, урлање …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *