Аустријски анти-рекорди

0

Аустрија је прва земља на Западу у којој неслагање постаје неподношљиво.

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

Аустрија је прва земља на Западу у којој неслагање постаје неподношљиво.

Аустрија се већ неколико недеља налази на првом месту антирангирања европских земаља по релативној учесталости вируса корона. Број оболелих од КОВИД-19 у недељи од 16. до 23. новембра износио је 98.878 особа, што је повећање у односу на недељу – 24%. Повећање стопе смртности заражених вирусом недељно је 28%.

По релативним стопама морталитета од ковида, Аустрија је негде у средини листе европских земаља (33 умрла на милион становника недељно). Највећи релативни показатељи у Европи забележени су у следећим земљама: Бугарска – 138; Летонија – 109; Хрватска – 108; Украјина – 103. Најниже: Француска – 5; Италија – 7; Шпанија – 2. За информације: у Русији – 60.



Али по релативној стопи инциденције, Аустрија је на првом месту у Европи са показатељем од 10.892 људи на милион становника (болели исте недеље 16-23. новембра), ако се не узме у обзир микроскопско стање Гибралтар, тамо је ова цифра била 11.402. У антирејтингу следе Аустрија: Словенија – 10.634; Чешка – 9.986; Словачка – 9.379; Белгија – 9.089. Али најпросперитетније земље у Европи по овом показатељу: Шведска – 734; Шпанија – 846; Италија – 1.106; Белорусија – 1.339. За информације: у Русији – 1.765.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од 22. новембра 68,76% аустријског становништва било је вакцинисано (пуном и делимичном). Потпуно вакцинисано (две ињекције) је 64,33% становника земље. Ово је мање од скоро свих западноевропских земаља. Ево података за неке од њих (потпуно вакцинисане у% укупне популације): Португал – 87,89; Шпанија – 80,26; Холандија – 73,42; Француска – 71,32; Велика Британија – 67,52; Немачка – 67,22. Пољска заостаје – 53,64; Словачка – 42,74; Румунија – 37,70. Иначе, у Белорусији, где је једна од најнижих стопа инциденције у Европи, такође је једна од најнижих стопа потпуне вакцинације – 25,68%. За информацију: у Русији је цифра 36,95%.

Прочитајте још:  Томислав Момировић: Свако мора да се вакцинише, они који то не желе су практично убице

У Аустрији су ове године постојале одређене рестрикције које су готово трајно осмишљене да спрече ширење заразе. На пример, да би били примљени на гужве, баровима и неким институцијама је морао да се предочи један од три документа: свеж негативан тест на корона вирус, потврда о вакцинацији и потврда о претходној инфекцији корона вирусом. Међутим, ово није било довољно. Чини се да је Аустрија прва земља која је отворила четврту сезону изолације у Европи.




Средином новембра новопечени аустријски канцелар Александар Шаленберг најавио је да ће земља од 22. новембра поново увести режим „националне изолације“, односно општи карантин. Од средине месеца већ постоји „делимична изолација” за оне који нису вакцинисани (око 2 милиона одраслих). Нови режим предвиђа максималну изолацију грађана, фактичку парализу рада многих приватних и јавних институција. Људи имају само могућност кратких излета до продавница и лекова у апотекама. Очекује се да ће блокада трајати 20 дана. Важно је напоменути да су пре неколико месеци власти свечано најавиле да ће након пуне вакцинације сва ограничења за аустријске грађане бити укинута (али о томе је говорио претходни канцелар Себастијан Курц,који је морао да напусти своју функцију.

Аустрија до недавно није имала обавезни режим вакцинације као САД. Током августа-септембра широм земље организовано је прикупљање потписа под апелом аустријском парламенту против увођења обавезне вакцинације. Паралелно са тим, покренута је петиција којом се тражи да вакцинација буде обавезна. Прва петиција добила је 269 хиљада гласова и предата је 27. септембра Националном савету Републике (доњем дому парламента). Друга петиција није стигла до циља (освојила је 65 хиљада гласова; по закону минимални број гласова треба да буде 100 хиљада).

Међутим, аустријске власти нису мировале. Нови канцелар најавио је план за универзалну обавезну вакцинацију у исто време када је најављено четврто затварање: „Упркос интензивној медијској кампањи… нисмо успели да убедимо довољно људи да се вакцинишу… превише је политичких снаге у овој држави које се томе отворено и насилно противе (универзалној вакцинацији. – В.К. ) … Ово је неодговорно … Ово је заправо атак на наш здравствени систем. Због ових радикалних антиваксера и лажних вести, превише нас није вакцинисано. Не желимо пети талас . ” И даље: „Покрећемо обавезне вакцинације широм земље, [које] ће ступити на снагу 1. фебруара 2022….

Прочитајте још:  Ко није добио 100 евра, може да се жали: Пријављивање завршено у поноћ




Детаљи плана које је канцеларка најавио већ су се појавили у медијима. Они који и даље нису вакцинисани након 1. фебруара могли би се суочити са казном до 3.600 евра (4.000 долара) или четири недеље затвора. План предвиђа не само вакцинацију, већ и ревакцинацију. За избегавање овог последњег предвиђене су и санкције: новчана казна до 1.450 евра (1.600 америчких долара) или четири недеље затвора. Чак ни у Израелу нису размишљали о томе: „допунске“ (додатне) вакцинације се тамо не сматрају обавезним.


Прочитај још:


Можда је неко одлучио да Аустрију искористи као полигон за практиковање стопроцентне обавезне вакцинације широм света? На планети већ постоји територија са 100% вакцинацијом становништва. Ово је Гибралтар (о томе у следећем чланку), али тамо су власти прошле без новчаних казни, посебно без затвора.

У међувремену, 2 милиона аустријских држављана који нису вакцинисани неће одустати. Тензије расту у земљи. У суботу, 20. новембра, у Аустрији су одржане демонстрације на којима је између 40.000 и 100.000 људи протестовало против изолације и обавезне вакцинације. Демонстрације је растерала полиција.




Многи су скренули пажњу на изјаву аустријске канцеларке. Још средином новембра, када је у Аустрији најављено обавезно затварање за невакцинисане, хрватски председник Зоран Милановић то је назвао „безумношћу“ и „фашизмом“. Дана 22. новембра, Натурал Њуз је објавио чланак Аустрија, прва западна земља која је наметнула Ковид „вакцине“ свим грађанима … неслагање се неће толерисати. Аутор чланка Итан Хаф планирану обавезну вакцинацију у Аустрији квалификује као „фашизам”. Он пише: „Нови ‘случајеви’ кинеског вируса су наводно у порасту, што је оправдање за овај најновији талас фашизма…. 23. новембар Етхан Хуф је објавио још један чланак са врло привлачним називом: ВАКЦИНЕ МАРТИАЛ ЗАКОН ЈЕ ОВДЕ: Аустрија најављује потпуно полицијско државно првобитно закључавање, обавезну “вакцинацију” за цијелу популацију (ВОЈНИ ЗАКОН О ВАКЦИНАМА ЈЕ ОВДЕ: Аустрија прогласила Локдаун тоталитарном полицијском државом и обавезна „вакцинација“ против КОВИД-а за целокупно становништво). Политика аустријских власти се отворено назива „фашистичком“.

Прочитајте још:  Авио-компаније обустављају летове за Кину, Русија прекинула железнички саобраћај

А 19. новембра, Лифе Сите Невс је објавио чланак ВАКЦИНЕ МАРТИАЛ ЗАКОН ЈЕ ОВДЕ: Аустрија најављује потпуно затварање полицијске државе, обавезну „вакцинацију“ против ковида за целокупно становништво (Аустрија је постала прва западна земља у којој је вакцинација против КОВИД-а постала обавезна за све грађане) … Чланак је прикупио неколико стотина коментара. „Из Аустрије је прво стигао Хитлер, а сада Шаленберг “, пише један коментатор. „Зар Аустрија није била прва земља која је подигла логоре смрти? Пита други.

ПС Слободарска партија, трећа по величини у парламенту, најавила је да ће у суботу, 27. новембра, одржати још један протест против ограничења и планиране принудне вакцинације.

Валентин Катасонов/ФСК.РУ
Превод: Васељенска ТВ


[table id=1 /]



 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *