КОВИД ФАШИЗАМ Аустралијска војска депортује контактне случајеве у карантински камп

0

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

Девет случајева ковид-19 откривено је у аутохтоној заједници на северу Аустралије, због чега су власти депортовале 38 људи који су били у контакту са зараженим особама у карантински камп.

38 људи аутохтоне заједнице у контакту с девет особа које су биле позитивне на ковид-19 одведено је 21. новембра у карантински центар Howard Springs, у близини Дарвина, на северу Аустралије. На терену је било око 20 припадника аустралијских обрамбених снага и војних камиона.

Мајкл Гунер надлежни аустралијски министар је рекао да се не би изненадио да цела заједница Бињари – дом за око 200 људи – постане блиски контакт, усред „значајног мешања између људи“.



„Ове заједнице имају врло јаке личне и породичне везе, треба размишљати о њима више као о једном великом кућанству, а не о мноштву различитих кућанстава“, рекао је Гунер, преноси АБЦ канал .

“Већ смо идентификовали 38 случајева контакта у заједници Бињари, али ће се тај број повећати. Ових 38 се тренутно премештају у Howard Springs, било као позитивни случајеви или као контактни случајеви”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Камп Howard Springs, отворен у јануару 2021. и којем је New York Times имао приступ , требао је примати само путнике који улазе у Аустралију и морају се подвргнути карантини. Овај центар требао је заменити реквизицију хотела.

Предвиђена су још два пројекта карантинских кампова, чије је отварање заказано за крај 2021. у држави Queensland .

Премијерка Анастасија Паласц рекла је 19. октобра за Seven News : “Мислим да ће ти карантински центри бити потребни у будућности. Не можемо предвидети шта ће се догодити, али може постојати земља која би била класификована као „црвена зона“ или „забрањена зона“, а можда бисмо требали прихватити људе из те земље. Ово нам треба и за невакцинисане људе или за стране студенте – објаснила је.

Прочитајте још:  Председник Бурунди изненада умро након истеривања СЗО због лажне пандемије

[table id=1 /]



Експрес.вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *