ЕКОЛОШКИ АКТИВИСТИ ВЕЋ УСПЕЛИ ДА ЗАРАТЕ, ВОДЕ ЖЕСТОКУ БОРБУ ЗА ВОЂСТВО!

0

(фото:Н1)

Политикантство лидера Крени-промени, Еко-страже, Еколошког устанака, НДБГ и ЗЗС ствара снажан утисак да је посреди чист политички ћар, а не аутентична политика чувара животне средине ССП, Народна странка и ДС само декларативно подржавају еко-протесте, а у ствари се плаше да им не узму део ионако малог броја симпатизера

Искра коју су запалили истински борци за здравију животну средину у Србији претворила се у полигон за политичке игре нових странака, покрета и удружења. Свако од њих вуче на своју страну и сведоци смо праве политичке борбе за примат у нечему што претендује да буде еколошки покрет Србије. Политикантство које показују сви ови покрети и њихови лидери ствара снажан утисак да је посреди чист политички ћар, а не аутентична политика чувара животне средине.

На Рокфелеровом платном списку



Више је него очигледно да се тренутно води борба за превласт у „зеленом блоку“ између две групације. С једне стране су Еко-стража и удружење Крени-промени, у име којег јавно наступа Саво Манојловић, који је званично директор за кампање ове, доскоро прилично анонимне организације. Као што смо већ писали, Манојловићево удружење је на званичном платном списку Рокфелер фондације, што активисти покушавају да сакрију од јавности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С друге стране, тапију на вођство у овом делу политичког спектра грчевито жели и групација коју представљају Не давимо Београд, Заједно за Србију Небојше Зеленовића и покрет Еколошки устанак Александра Јовановића Ћуте. Зеленовић и Ћута недавно су објавили да заједно излазе на изборе као отворена грађанска платформа „Акција“, а уз њих је и Не давимо Београд.

Прочитајте још:  Веизовић: Опасности удаљавања од традиционалних савезника-поуке из Јерменије и важност руско-српског пријатељства

Осим овога, еколошки покрети и њихова растућа популарност све више стварају својеврсни страх код дела традиционалне опозиције окупљене око лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа.

Нови фронт

Декларативна наклоност коју ССП, Народна странка и Демократска странка испољавају према протестима разних зелених заправо је грубо својатање грађанске енергије коју сами нису могли да створе. И на тој тачки настаје нови фронт унутар опозиције на којем се трапаво заузимају позиције и креће у отворени рат за гласове бирача. Екипа око Ђиласа је, заправо, у страху да им „еколошка опозиција“ не узме део ионако малог дела наклоњених гласача.


[table id=1 /]


ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК




Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *