Последња вест: Дачић вечерас расписује референдум о промени Устава

0

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић расписаће вечерас референдум о промени Устава Србије.

Ивица Дачић (Фото: Танјуга)

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић расписаће вечерас референдум о промени Устава Србије.

Дачић ће референдум ради потврђивања Акта о промени Устава расписати након завршета посебне седнице парламента, вечерас у 18:45, најављено је из Скупштине Србије.

Референдум би, како је раније најављено, требало да буде расписан за 16. јануар.

У парламенту је у току обједињена расправа о Предлогу Акта о промени Устава Србије, Предлогу Уставног закона за спровођење тог Акта и о Предлогу одлуке о расписивању референдума ради потврђивања Акта о промени Устава, чије усвајање ће омогућити промене Устава у делу који се тиче правосуђа.




Министарка правде Маја Поповић изразила је очекивање да ће данас парламент усвојити све предлоге како би могло да дође до промене Устава, а о чему ће грађани коначни суд дати на референдуму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Навела је да чврсто верује да ће посланици двотрећинском већином усвоји акт о промени Устава и Уставног закона за његово спровођење, што је, каже, важно за грађане Србије не само зато што то тражи ЕУ, или нека међународна организација.

Додала је да је промена Устава у области правосуђа услов за даљу реформу правног система, а која ће између осталог омогућити боље оцене и напретка Србије у процесу евроинтеграција

Поповић је подсетила на разлоге за промену Устава, које имају за циљ између осталог повећање правне сигурности грађана, правну заштиту и суђење у разумном року.


[table id=1 /]


ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *