ПЉАЧКА: Аква парк у Нишу 1,7 милијарди динара, гради га фирма СНС функционера

0
Драгана Сотировски

(фото:Србин инфо)

Уговор о изградњи аква-парка у Нишкој Бањи вредан 1,7 милијарди динара потписали су данас у Градској кући градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Александар Обрадовић, заступник конзорцијума грађевинских фирми које су победиле на тендеру. Како је најављено, објекат вредан 1,7 милијарди динара градиће конзорцијум који чине фирме Алекс Е&Ц и Крип-инжењеринг из Београда и Водоградња из Пуковца, док ће фирма Восток инвестментс из Суботице бити подизвођач.

Све четири фирме биле су једини понуђачи на тендеру, с тим што су фирме из Београда и Суботице потпуно непознате грађанима Ниша, док је Водоградња и те како позната јер се ради о фирми која је у власништву породице Љубић, познате под надимку Међарци.

Горан Љубић Међарац је председник суседне Општине Дољевац и функционер Српске напредне странке.



Градоначелница Ниша Драгана Сотировски рекла је да ће Ниш на 5,4 хектара земљишта добити аква-парк с модерним садржајима какве имају и европске земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Град Ниш финансира ову инвестицију, једну од највећих у 2022.години. Захваљући аква-парку ми ћемо се поново наћи на туристичкој карти не само Србије, већ и региона“, изјавила је Сотировски.

Према њеним речима, град за сада не размишља о кредиту за финансирање градње аква-парка, али ће можда то учинити средином наредне године.

Заступник конзорцијума Александар Обрадовић најавио је да ће градња аква-парка кренути почетком следеће године.

„Аква-парк ће у затвореном делу имати више од 500 квадрата базена, спа центар и ресторан. Тај део радиће током читаве године. Отворени део састојаће се из рекреативних базена, базена са таласима, лење реке, тобогана, дечијих игралишта“, изјавио је Обрадовић.Према његовим речима, аква парк ће у летњој сезони запошљавати стотинак људи, а у зимској сезони од 30 до 40 људи.

Прочитајте још:  Срби опет заморчићи: У Домовима здравља у Србији почело испитивање ефикасности вакцине против короне на добровољцима

„Споразум је потписан на три године, али то не значи да ми нећемо завршити раније. Наравно све зависи и од буџета и од брзине обезбеђивања новца, али три године су максимум за који то мора бити изграђено“, рекао је Обрадовић.




Поводом најављене градње аква-парка у Нишкој Бањи реаговао је Градски одбор Српског покрета Двери.

Из тог одбора су подсетили да је укупан буџет града Ниша нешто више од 11 милијарди динара и казали су да је „срамота“ да петина буџета иде за градњу аква-парка.

У тој странци су мишљења да је новац који се планира за изградњу аква-парка потребно усмерити у проширење система даљинског грејања како би се смањило загађење ваздуха у Нишу.


[table id=1 /]


ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК


 



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *