Руски деда мраз неће посетити невакцинисане,празничне жеље само уз Кју-Ар код

0

(фото:Нулта тачка)

Док се Запад спрема за посете Деда Мраза, Руси ће стајати у реду да виде „Деда Мороза“ или Деда Мраза. У једном северном граду, међутим, он прави листу и двапут ће проверавати Ковид пасоше.

У недељу су званичници Великог Устјуга, легендарног родног града брадатог доносиоца радости, упозорили да ц́е одрасли који желе да му кажу своје жеље за празничну сезону морати да покажу Кју-АР код који доказује њихов статус имунизације или негативан ПЦР тест узет у року од 72 сата. Регион служи као база за Деда Мороза, пре него што спакује своје санке и крене у обилазак више од 30 руских градова.

Малолетницима је и даље дозвољено да виде љубазног старца без пропуснице, иако су уобичајени дечји излети организовани око Великог Устјуга ове године отказани због погоршања епидемиолошке ситуације.



Бројни региони су увели правила која захтевају од учесника масовних догађаја да покажу доказ о вакцинацији, док се земља бори већ недељама са порастом рекордних дневних смртних случајева. Предложени закон који разматра парламент земље, а који би могао да ступи на снагу у фебруару, значио би да се од људи захтева ковид пропусница за улазак у продавнице, културне просторе и кафиц́е до јуна 2022. Мере, које још треба да одобре посланици, биле би међу најстрожим Цовид мерама на свету.

Раније овог месеца, званичници у Москви су рекли да Ће традиционалне празничне прославе око огромне божиЋне јелке на Црвеном тргу бити отказане другу годину заредом, а деци Ће бити забрањено да присуствују догађају и речено им је да гледају унапред планирану представу на екрану код куЋе уместо тога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  "Масовни" проукрајински митинг у Херсону (видео)

Главни град је 2020. године обележио мирнији празнични период, након што је уведена забрана великих пијаца и масовних окупљања. За барове, ресторане и кафиц́е такође је важио полицијски час од 23 сата, а учесници су морали да се тестирају на корона вирус пре него што би били пуштени у јавне просторе и хотеле.

[table id=1 /]



Нулта Тачка/РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *