Фаучи: Још се не зна колико су вакцине ефикасне против омикрона

0
маск, корона

epa08518625 Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, arrives during the United States Senate's Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 30 June 2020. Government health officials updated senators on how to safely get back to school and the workplace during the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/Al Drago / POOL

Доктор Ентони Фаучи, инфектолог и главни саветник председника САД за пандемију, изјавио је данас да вакцинисани имају „одређену заштиту“ од новог соја корона вируса, омикрона, али да ће научници тек за неколико недеља тачно знати колико су вакцине ефикасне.

Фаучи је истакао да се омикрон „много разликује“ од осталих варијанти корона вируса, преноси Глас Америке.

Иако је казао да вакцине које се тренутно користе у САД (Фајзер, Модерна, Џонсон и Џонсон) могу донекле да заштите од теже клиничне слике изазване омикроном, нагласио је да „није сигурно“ да ли могу потпуно да штите од заражавања.



„Рано је да говоримо о томе колико озбиљну слику изазива омикрон. Имаћемо више информација за неколико недеља“, рекао је Фаучи.

До сада је утврђено неколико стотина случајева заразе омикроном у 20 земаља, али не и у САД. Ипак, верује се да ће та варијанта корона вируса стићи и у Америку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *