Нигерија открила први случај омикрона из узорка прикупљеног у октобру

0

(фото:Курир)

Нигерија је открила прву инфекцију новим сојем корона вируса омикроном, из узорка узетог у октобру, недељама пре него што је Јужна Африка упозорила свет на ту варијанту вируса, саопштио је данас национални институт за јавно здравље.

То је прва западноафричка држава која је пријавла омикрон откако је прошле недеље откривен и пријављен у Јужној Африци и потом у још двадесетак земаља.

У Нигерији су, геномским секвенцирањем узорака позитивних на корона вирус, идентификована два случаја омикрон варијанте међу путницима из Јужне Африке саопштио је директор нигеријског Центра за контролу болести Ифедајо Адетифа.



Двојица неидентификованих путника стигла су у ту западноафричку земљу прошле недеље, али је нова варијанта вируса потврђена и у случајевима пре њиховог доласка.

„Ретроспективно секвенционирање раније потврђених случајева међу путницима такође је идентификовало варијанту омикрона међу узорцима прикупљеним у октобру 2021“, рекао је Адетифа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је упозорио да би низак капацитет тестирања могао постати највећи изазов за Нигерију у суочавању са новом варијантом корона вируса. У главном граду те земље, Абуџи, већ недељама нико није тестиран на вирус.

[table id=1 /]



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *