Kако је Ђилас говорио о литијуму пре 4 године: “То ће да запосли хиљаде и хиљаде људи”

0
Ђилас

Драган Ђилас (Foto: Profimedia)

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас данас се сврстава у најгласније противнике истраживања и ископавања литијума у Србији.

Медицином против здравља човека и човечанства

Пре четири године био је ватрени поборник овог пројекта, преносе београдски медији.

Позивајући се на интервју Ђиласа за Недељник 25. октобра 2017. године, пишу да је дословно рекао да је треба причати о концесији за те руднике, јер је то огромна шанса за Србију.



“Хајде да причамо о Београду, о економији. Ево, потврђено је да је код Лознице откривено друго по величини налазиште литијума у свету и највеће у Европи. Хајде да причамо о концесији на те руднике, али да фабрика батерија буде код нас, зато што су оне у свим мобилним телефонима и електричним аутомобилима. Зар то није шанса за Србију? То ће да запосли хиљаде и хиљаде људи и направи бренд од наше земље. Замислите у сваком мобилном телефону или у аутомобилу део на коме пише „Маде ин Србија”. То су теме које су нам данас потребне, а не да људи који не подржавају ову власт обраћају пажњу на то шта каже Вучић, Весић и Мали”, изјавио је тада Ђилас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *