КОВИД ФАШИЗАМ Словенија: Невакцинисани САМИ ПЛАЋАЈУ део болничких трошкова

0

(фото:Србин.инфо)

У Словенији, у којој је и даље врло оптерећен здравствени систем због ковида-19, размишљају о новчаном кажњавању оних који нису вакцинисани, а заврше на болничком лечењу због корона вируса.

То је у разговору за словеначки радио потврдила епидемиолошкиња и председница Лекарске коморе Бојана Беовић.

„На једној страни су они који су били одговорни и вакцинисали се, а на другој они који не желе да се вакцинишу, а упркос томе уживају све бенефиције“, казала је Беовић и навела да због тога долази до иницијативе да невакцинисани, који заврше на болничком лечењу, плате део трошкова лечења, преноси агенција Хина.

Беовић је мишљења да би то било праведно решење.



Она се не залаже за увођење обавезне вакцинације јер сматра да би то, како је навела, имало супротан ефекат и да би таква одлука изазвала јавно противљење вакцинацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Обавезна вакцинација у Словенији била би могућа само ако се постигне општи друштвени консензус, можда чак и путем референдума, навела је Беовић.

Сматра да би својим запосленима одређени послодавци требало да одреде имунизацију као услов за рад, али само ако за то постоје законске могућности.

Словеначка влада донела је пре два месеца одлуку о обавезној вакцинацији против ковида-19 за запослене у државној управи, али ју је, до коначне оцене о томе да ли је то у складу с Уставом, суспендовао Уставни суд који ће ових дана о томе донети коначну пресуду, наводи Хина.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *