ДА НИЈЕ ОД ВАКЦИНЕ?! Повећан број смртних случајева који нису повезани са Ковидом

0

FILE PHOTO: A U.S. Army soldier from the 2nd Armored Brigade Combat Team, 1st Infantry Division, prepares Pfizer coronavirus disease (COVID-19) vaccines to inoculate people in a mass vaccination site supported by the federal government at the Miami Dade College North Campus in Miami, Florida, U.S., March 10, 2021. REUTERS/Marco Bello

Да ли се повећан број смртних случајева који се дешавају широм света могу приписати Корона вирусу или је Корона само посредник, о томе се може дискутовати, али да је занемаривање пацијената због Ковид хистерије допринело овом стању, у то више нема сумње.

Скоро 9.300 људи више него обично умрло је од стања које није повезано са корона вирусом од јула.

Стручњаци захтевају хитну истрагу о томе да ли је могло да се спречи на хиљаде смртних случајева пацијената без Ковида од јула.



Најновији подаци Канцеларије за националну статистику (ОНС) показују „разарајући пораст“ од око 20.800 додатних смртних случајева у Енглеској и Велсу у последња четири месеца у поређењу са просеком за исти период у пет година до 2019, саопштио је Метро. Од ових додатних смртних случајева, који се називају „вишак смрти“, 45% није повезано са коронавирусом.

Иако се очекује већа стопа смртности у ово доба године, расте забринутост да су одлагања НХС-а током пандемије оставила пацијенте „са претходно излечивим стањима који пате од болести које су сада постале фаталне“, наводи The Telegraph.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Канцелар Риши Сунак је прошлог месеца издвојио 5,9 милијарди фунти додатног финансирања НХС-а за помоћ у решавању здравствене кризе. Али скоро шест милиона људи у Енглеској остаје на листама чекања за одређене процедуре, „највећи број икада забележен“, наставља лист.

И време чекања хитне помоћи је такође „рекордно високо“. Подаци НХС-а показују да пацијенти са срчаним ударом сада чекају у просеку 53 минута да помоћ стигне. Циљно време НХС-а да се стигне до жртве можданог или срчаног удара је 18 минута.

Прочитајте још:  "Татице" у Немачкој купују секс са малолетницама

Кевин Меконвеј, професор примењене статистике на Отвореном универзитету, рекао је да је недавни пораст већег броја смртних случајева укључивао „значајан вишак смртних случајева у сопственим домовима, у поређењу са просеком 2015-19.”

„У последњој недељи, код куће је било 891 смртних случајева који нису укључивали Ковид-19 – то је око 127 дневно“, рекао је он за Телеграф.

Тајмс је прошле недеље објавио да најновије бројке показују да су „приватне куће једино окружење у којем су смртни случајеви у Енглеској и Велсу константно били изнад просека пре пандемије.

Подаци ОНС-а сугеришу да су ови додатни смртни случајеви у домовима узроковани условима укључујући срчане болести и деменцију, који су били водећи узроци смрти у Енглеској и Велсу у септембру, а затим Ковид-19.

Сара Кол, шефица анализе морталитета у неминистарском одељењу, рекла је да је пандемија „изгледа имала индиректан утицај“ на стопе смртних случајева ван здравствених установа.

„Ово би могло бити због комбинације фактора који могу укључивати поремећај здравствених услуга, а и због тога што се људи одлучују да се држе даље од здравствених установа или неизлечиво болесни људи који остају код куће, не желећи да буду примљени у друга окружења ради неге на крају живота“, додао је Caul.

“Потребно је више истраге да би се ово разумело.”

Њен позив на истрагу изнад просечне стопе смртности поновио је професор Карл Хенеган, стручњак за медицину засновану на доказима на Универзитету Оксфорд.

„Ако погледате у којим областима се вишак дешава, то је у условима као што су исхемијска болест срца, цироза јетре и дијабетес, који су потенцијално реверзибилни“, рекао је он за Телеграф. „Ово превазилази само гледање необрађених бројева и извода из матичних књига умрлих.”

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: Шугави библиотекар @pedja1987nbg

„Морамо се вратити и видети да ли ове смрти имају узроке који се могу спречити.”

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *