ЦИА чисти, Украјина прети“: стручњаци за уклањање снимка са погубљењем миграната

0
циа, служба

ЦИА (Фото:Depositphotos/yelo34)

Администрација америчке друштвене мреже Фејсбук блокирала је видео снимак пуцњаве ненаоружаних миграната на граници Украјине са Белорусијом, који је дан раније објавио војник Оружаних снага Украјине Василиј Румак.

Након што је снимак објављен у јавности, он је сам објавио чудан запис на свом блогу, наговештавајући да има проблема са снагама безбедности.

„Понекад се понашате импулсивно, али онда заиста пожалите. После дуге и непроспаване ноћи за мене и моју породицу, морате добро да се наспавате и размислите о свему “, написао је Румак.



Према експертима које је интервјуисао ПолитНавигатор, таква ефикасност може бити последица чињенице да украјинско руководство уз помоћ америчких специјалних служби покушава да брзо избрише трагове ратних злочина.

„Дефинитивно, америчка Централна обавештајна агенција, која надгледа специјалне службе Украјине и која је делимично одговорна за овај гнусни ратни злочин, једноставно је саучесник у вођењу Фејсбука. Није ни питао Фејсбук, само су га сами избрисали. Ово је много више од политике двоструких стандарда, то је саучесништво у злочину против човечности и гушењу слободе говора“, рекао је политички аналитичар Сергеј Марков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да би објављивање снимка, како је раније објављено, могло бити заинтересовано за олигарха Рината Ахметова, који је у јавном сукобу са председником Владимиром Зеленским.

Али блокирање снимка од стране америчке друштвене мреже, према мишљењу војног експерта, капетана 1. ранга у резерви Сергеја Горбачова, може да укаже на то да су специјалне службе САД на страни шефа украјинске државе.

„Са савременим технологијама, развојем комуникационих средстава, можете, ако желите, да то добијете, узимајући у обзир све врсте хакерских техника, а оперативно, користећи неке ресурсе, можете добити све што желите. Ако иза овога стоји Ринат Ахметов, онда нема смисла ни бити изненађен, јер сада у Кијеву постоји игра, очигледно у великим размерама, на дневном реду судбине другог украјинског субјекта, такви облици рада као што је Мајдан се актуелизује, и, сходно томе, супротна страна ће учинити све да очува садашњи режим, који недвосмислено надгледа вашингтонски регионални комитет“, рекао је експерт.

Прочитајте још:  Лажњак подржао лажњака: Комшић тврди да је "већински део БиХ" уз Украјину и Зеленског

„Целе спратове у украјинским зградама заузимају амерички стручњаци, тако да је појава таквог информационог производа под контролом и ако се овај садржај негативно оцени, уклања се“, рекао је Горбачов.

Извор: Васељенска ТВ

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *