Дефицит буџета 93 милијарди динара на крају трећег квартала

0
анархија

Дефицит републичког буџета Србије износио је на крају трећег тромесечја 93 милијарде динара, при чему су приходи остварени у износу од 1.069 милијарди, а расходи су извршени у износу од 1.162 милијарде динара, објавило је Министарство финансија.

Само у септембру, буџетски дефицит је износио 22,1 милијарде динара.

У септембру су наплаћени приходи у износу од 114,1 милијарди динара, од чега су порески приходи износили 98,7 милијарди динара. Највећи део пореских прихода односи се на уплату ПДВ у износу од 53,1 милијарди динара, и акциза у износу од 24,1 милијарди.



Непорески приходи су износили 14,3 милијарде динара, а прилив донација 1,1 милијарду.

Септембарски расходи су износили 136,2 милијарде динара. Током наведеног месеца настављен је темпо убрзане реализације капиталних инвестиција у износу од 40,4 милијарде динара. Расходи за запослене су износили 27 милијарди динара, камате су исплаћене у износу од 12,6 милијарде, а трансфери фондовима ПИО, РФЗО, НСЗ и СОВО су износили 13 милијарди динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На нивоу опште државе, у периоду јануар-септембар је остварен фискални дефицит од 68 милијарди динара и примарни фискални суфицит у износу од 30 милијарди динара.

[table id=1 /]



РТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *