Директор Фајзера: Вакцинисаћемо се и у наредним годинама

0

(Фото Бета/АП)

У наредних неколико година ћемо вероватно морати да на годишњем нивоу примамо по једну вакцину против корона вируса, каже извршни директор Фајзера Алберт Бурла. То би, по његовом мишљењу, требало да штити народ од заразе док се не заузда ширење овог вируса.

Да се државе заиста и припремају за овакву будућност показује више примера из света. Тако је Велика Британија за наредне две године наручила 114 милиона доза Фајзерове и Модернине вакцине. Оне ће највероватније сада бити модификоване због појаве новог соја корона вируса.



Наиме, Фајзер већ увелико ради на прилагођавању својих вакцина потребама које намеће омикрон, и тај посао би требало да буде завршен у наредних 100 дана.

Бурла је рекао и да, судећи по трци фармацеутских компанија да обезбеде што више вакцина, у 2022. неће бити несташице истих, односно да ће за сваку државу бити онолико вакцина колико јој је потребно.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



ББЦ / Бизнис & Финансије

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *