Листа закупаца социјалних станова у Нишу, зет градоначелнице остао на листи

0
Драгана Сотировски

(фото:Србин инфо)

Градска стамбена агенција Ниш објавила је прелиминарне ранг листе за закуп 16 социјалних станова у новоизграђеним ламелама у Улици Мајаковског, у нишком насељу Дуваништу. У закуп ће бити дат један једнособан стан, 12 двособних, два двоипособна и један трособан.

Како су раније казали у Градској стамбеној агенцији, интересовање је било велико и на листи пријављених било је пет пута више заинтересованих грађана од броја станова који се издају у закуп.

Они који се буду нашли на коначној листи закуп станова плаћаће 1,62 евра по квадрату, односно, 1,54 евра уколико редовно измирују кирију.



Град Ниш и Градска стамбена агенција објавиле су у септембру коначну ранг листу за продају 90 станова у Улици Мајаковског, за које је такође владало велико интересовање јер се продају по цени од 830,50 евра по квадрату, што је скоро упола мање од тренутне цене нових станова на тржишту.

За куповину станова Градској стамбеној агенцији тада је стигло 270 пријава, а на на коначној листи за куповину двособног стана налази се зет градоначелнице Ниша Драгане Сотировски – Ведран Ивановић, који ради као помоћник директора „Апотека Ниш“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На коначној ранг листи налази се и функционер Српске напредне странке (СНС) и њен одборник у Скупштини града Урош Радуловић, који је конкурисао за двоипособан стан.

То што се зет градоначелнице нашао на 24. месту од 270 пријављених, изазвало је бурне реакције јавности у Нишу, а опозиционе странке затражиле су да се конкурс поништи и преиспита одговорност комисије Градске стамене агенције која је бодовала пристигле пријаве.

Прочитајте још:  Да ли су увезени гласачи у Нишу: „Фантомске“ комшије добиле позиве и за референдум и за априлске изборе

Владајућа већина у нишком парламенту овај предлог није уврстила у дневни ред последња два скупштинска заседања уз образложење да одборници одборничке групе „Ниш мој град“ нису испоштовали прописану процедуру.

Купци и закупци станова требало би да се уселе у нове станове у насељу Дуваниште током јануара.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *