Нема краја ужасу у Нишу: Ћеркица се са васпитачем играла „доктора“…

0

(фото:ИН4С)

Петогодишњакиња коју је, како се сумња злостављао В. П. (64) васпитач у Дечјем културном центру у Нишу, због чега је ухапшен, највероватније није једина његова жртва.

Након што су му стављене лисице на руке, и други родитељи који су сумњали да је са њиховом децом имао неприкладан однос, почели су да се обраћају органима гоњења.

Међу њима је и једна Нишлијка (идентитет познат редакцији) која верује да је В. П. полно узнемиравао и њену шестогодишњу ћерку, због чега је исписала из ове установе.



“Моје дете је први сусрет са њим имало пре две године, док је он радио ван матичне установе, тада нисам приметила ништа што би ме навело на сумњу да се дешава нешто неуобичајено. После неколико месеци, премештен је у централни објекат у Чаиру, тако да више нису били у контакту.

Међутим, средином ове године ме је позвао и предложио да преместим дете код њега објашњавајући да у централној установи има много више садржаја и да се много боље ради. Није ми било сумњиво ни то што ме је упозорио да наш разговор не помињем његовим колегиницама на претходном радном месту, приписујући то разлозима професионалне сујете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Знате, веома је тешко поверовати да човек у његовим годинама има такве намере према деци, нарочито што је према родитељима увек био врло учтив – прича мајка девојчице.

Верујући у најбоље намере васпитача, шестогодишњакињу је преместила у његову групу, али се ускоро покајала.

Показао јој „фломастер“

“Било је то почетком лета, приметила сам да је дете узнемирено. Казала ми је да је након што је пишкила, васпитач обрисао и помазио, показујући руком где је дотицао. Пажљиво сам је испитала и схватила да није употребио хартију, већ голу руку, а да је детету објаснио да то чини да би наводно видео „да ли јој се још пишки“.

Прочитајте још:  Најплаћенији функционери месечно примају и по 20.000 евра

Рекла је и да се са њим играла „доктора“, да јој је показивао доњи део стомака где је наводно оперисан те да јој је тражио да га „лечи“. Причала је да је дотакла нешто што је било тврдо, а да јој је он казао да му је ту „фломастер“. Рекла ми је да га је она „лечила“ и да јој је васпитач казао да мами не прича како се играју. Мени је све одмах било јасно, али нисам знала шта да радим.

Знате, није тако лако проговорити о таквим стварима… Он је васпитач, може да каже да је заиста обрисао након што је обавила физиолошку потребу те да је стварно имао фломастер, била би моја против његове речи. Када сам сазнала да је пре било каквих законских корака потребно и вештачење детета, одлучила сам да одустанем, мислила сам да би за њу то било стресно.

Сматрала сам да је најбоље да престане да иде у установу неко време, он је отишао на боловање, одмор, шта ли је већ било. Тада сам је вратила, а чим је он дошао на посао, крајем лета, дефинитивно сам је исписала – прича узнемирена мајка.

Додаје да је разговарала са другим мајкама, али да је била веома опрезна.

“Чула сам да је децу држао у крилу и љубио их. Када ми се једна мајка похвалила да је њено дете најближе са њим, најежила сам се. Али, шта сам могла, могао је да ме тужи, да направим себи проблеме.

Нисам имала доказе, ћеркица то није схватила као узнемиравање, наслућивала је да нешто није у реду, али је то изван њеног опсега разумевања.

Прочитајте још:  ЋИРИЛИЦА ДА СЕ ЧУВА КАО СТАРИ ЗАНАТИ

Пажљиво сам је испитала да јој се није десило нешто још горе, и на срећу сам установила да ипак није. Сад ми је јасно зашто је међу децом имао своје миљенице, због чега је некима куповао чоколадице, а другима није – казала је револтирана жена.

Основно јавно тужилаштво у Нишу покренуло је истрагу против В. П. због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње за које је прописана новчана или казна затвора до три године. Слободе је лишен након што су га родитељи петогодишње девојчице оптужили да је љубио и додиривао по интимној регији.

Након саслушања, судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана како не би утицао на несаслушане сведоке те из разлога постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао поновити кривично дело.

[table id=1 /]



Телеграф.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *