СПИН ЛУДИЛО: Ако добијете тромб, то је од супе и салате, никако од вакцине!

2

(Фото: Shutterstock)

Поједине намирнице погодују стварању угрушака Чак и када прележите ковид, опасност није прошла. И након отпуштања из болнице или када се већ генерално добро осећате, постоји могућност да се тромбови јаве, пишу домаћи медији.
Управо зато лекари препоручују да се током болести, али и један период по излечењу, пију антикоагуланси, односно лекови за разређивање крви. Међутим, једнако је важно и наредних шест месеци повести рачуна о исхрани, напомињу стручњаци, а посебно избегавати намирнице које „погодују“ стварању угрушака.

Према речима нутриционисткиње Ирине Зенкове особе које су имале корона вирус требало би да на неко време одустану од хране богате витамином К.

„То је, пре свега, зелениш, који смо навикли да додајемо у супе, салате и друга јела. Ово посебно важи за першун и мирођију. Садрже доста витамина К, који може донекле да потисне ефекат антикоагуланса на бази активне супстанце варфарина“, објаснила је Зенкова.



Остало зелено поврће, попут прокеља, броколија и спанаћа, такође спада у категорију „привремено опасног“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

При томе, важно је да знате да ово поврће није опасно само по себи, нити количина витамина К коју садржи, већ се само ради о „неповољним“ комбинацијама са лековима у баш овом специфилном периоду, напомињу стручњаци.

Другим речима, ако добијете тромб, то је зато што се прележали корону, од супе и зелениша, а никако од неиспитаних вакцина! Генијално.

[table id=1 /]



Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “СПИН ЛУДИЛО: Ако добијете тромб, то је од супе и салате, никако од вакцине!

  1. Nije opasna hrana koja je bogata antioksidantima, koja je izuzetna u odbrani i od kancera, već su opasni lekovi, hemija koja ubija ljude. Izbacite opasne lekove, otrove, iz upotrebe, jer, ako bi se pogledalo dejstvo i ostalih lekova mogli bismo zabraniti upotrebu bilo koje hrane, samo one sintetičke koju Bil pravi, počev od sintetičke govedine, a da se ne bi mučili, najbolje je jesti kese, tako ćemo zaštititi našu životnu sredinu i uštedeti i na hrani i lekovima. Ostaje nam samo da napišemo testament.

    1. Све тачно, само не треба нам тестамент.

      И сва наша имовина припада Билију тхе педе*ру!
      Били ги има си Паре и њему ми припадамо
      са све нашим парама и телима, … мислима.
      Тако каже масоно-ционо капитализам.

      Пичи Били, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *