У Бриселу грађани у маршу против рестрикција

0

Фото: ЕПА/Оливијер Хослет

На стотине људи марширало је данас центром Брисела у знак протеста због пооштрених ограничења против ковид-19, које је увела белгијска влада како би изашла на крај са најновијим наглим порастом броја заражених корона вируса.

Учесници марша су протестовали због мера које су најављене у петак, трећу недељу заредом, када је влада пооштрила ограничења јер најновији пораст новозаражених од ковид-19 оптерећује здравствене службе, због чега оболели од других болести опасних по живот, попут канцера, не могу да се лече, пренео је АП.

Узвикујући „Слобода! Слобода!” и носећи транспаренте на којима је писало „Уједињени за нашу слободу, права и нашу децу”, људи су кренули ка седишту Европске уније, јавља Танјуг.



Неки су носили транспаренте на којима су исписане поруке критике о вакцинама и слогани против тога да вакцине буду обавезне.

С обзиром на највећи раст случајева међу децом, белгијски премијер Александар Де Кро је казао у петак да ће ношење маске бити обавезно за сву децу старију од шесте године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

До сада су деца старија од 10 година била обавезна да носе маску.



Основне школе ће бити затворене за божићне и новогодишње празнике недељу дана раније, а средње школе ће прећи на хибридни систем, тако да ће половину наставе пратити од куће.

Окупљање људи у затвореним просторима је ограничено на 200. Влада је претходно затворила ноћне клубове и наредила да барови и ресторани буду затворени у 23.00 часа на три седмице.

Спекулисало се да ће време њиховог затварања бити померено на 20.00 часова, али се влада за сада одлучила против тога.

Прочитајте још:  Зашто је ОПЕК+ одлучио да нагло смањи производњу нафте

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *