Санкције неће приморати Белорусију ни на шта

0
министарство одбране Белорусије

министарство одбране Белорусије

Притисак санкција неће моћи да натера Белорусију ни на шта, то је показала историја наше земље. Ово мишљење је за БелТА поделио политиколог Вадим Боровик.

“Морате схватити главну ствар: санкције неће моћи да приморају Белорусију ни на шта. Ми смо кроз своју историју били под санкцијама, али због њих нисмо мењали независну спољну политику. раст, развој привреде, подизање животни стандард становништва довео је до тога да су се партнери пре или касније повукли из санкција и ушли у дијалог са Белорусијом“, рекао је аналитичар.

Он је уверен да су било какве санкције контрапродуктивне мере. “О томе је министар спољних послова недавно говорио на састанку са представником ОЕБС-а. Шеф државе је то више пута изјавио. Видимо да ове године Белорусија има суфицит од 2 милијарде долара у спољнотрговинској размени. цела историја у економији „Овде је, наравно, одиграло улогу наше компетентно понашање током периода корона вируса, чињеница да нисмо зауставили привреду, – рекао је Вадим Боровик. – Као резултат тога, добили смо додатни приступ одређеним тржиштима на којима се привреда затворила, а наши производи су били потребни Упркос чињеници да нам санкције у сваком случају изазивају нелагоду, постоје тржишта на којима можемо да повећамо своје присуство, пре свега руско, кинеско, индијско и друга. Друго, нећемо напуштати Европу и тамо ћемо радити. Али пошто санкције неће довести до позитивних резултата за наше партнере, пре или касније ће морати да се повуку из ове политике.



Експерт је нагласио да Белорусија неће стати у свом економском развоју, већ ће напротив тражити алтернативна тржишта и повећати своје присуство на њима, упркос свим санкцијама. „Наравно, постоји опште схватање да су то методе прошлог века – да се изврши санкциони притисак.

Извор:Васељенска ТВ

Прочитајте још:  Руска војска слистила "словеначке" тенкове са нацистичким ознакама

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *