БЕОГРАЂАНКА У ШОКУ – НАПЛАТИЛИ ЈОЈ СЛАЊЕ МЕЈЛА 30 ДИНАРА: “Шта тачно кошта толико?! Баш нема смисла!”

1

Profimedia

Све се наплаћује, па и копирницама. Људи су у шоку шта све морају да плате, па је тако Београђнка слање мејла платила 30 динара.

“Тражила сам само да ми пошаљу скениран рачун на мејл. Слатко сам се насмејала кад сам схватила да је слање мејла 30 динара. Шта тачно кошта толико”, пита се двадесетпетогодишња А.П. из Београда.

Без обзира што је њој симпатично, некима баш и није. Тарифа за штампање преко мејла је ставка која се већ одређено време наплаћује, нарочито у фотокоприницама, а треба напоменути да је ова услуга чак и поскупела у последњих неколико недеља.



Иако можда нисте приметили, ни хефтање папира неће проћи бесплатно. Недавно је једна београдска фотокопирница објавила да наплаћује сваку услугу засебно, а оно што је многе изненадило јесте да се на рачуну посебно наводи “хефтање” као услуга, потом “штампање преко мејла”.

У првом случају, “хефтање по месту” наплаћује се 2 динара, док “штампање преко мејла” кошта целих 15.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поједине људе је наплаћивање хефтања изненадило, док други немају проблем с тим да се оно наплати, те су тако уследили разни коментари. Ипак, А. П. је изненадило што се слање мејла наплаћује 30 динара.

“Разумела бих да постоји потрошни материјал. Ово ми баш нема смисла”, наводи А.П.

У ово изазовно време, када су скочиле цене готово свих услуга, не чуди то што поједини покушавају да наплате и своје услуге, колико год изгледале непотребне. Поскупеле су намирнице, енергенти, гориво, а као последица поскупело је и све остало.

У Србији је инфлација порасла у октобру за 0,9 посто на месечном нивоу, док је на годишњем достигла 6,6 процената, објавио је данас Републички завод за статистику. Потрошачке цене су у октобру порасле у односу на децембар 2020. године за 6,4 одсто у просеку.

Прочитајте још:  Хорор у ковид болници у Крушевцу: Пет дана не знам да ли ми је отац жив! (видео)

Прошлог месеца су, у поређењу са септембром, највише поскупеле цене транспорта, за 1,8 посто, одеће и обуће за 1,6 процената, те хране и безалкохолних пића за 1,3 одсто.

Раст цена на месечном нивоу забележен је такође у категоријама: стан, вода, електрична енергија, гас и друга горива за 0,9 посто, намештај, покућство и текуће одржавање стана за 0,6, ресторани и хотели и образовање за по 0,5 процената, алкохолна пића и дуван за 0,3, рекреација и култура за 0,2 и у групама комуникације и здравство за по 0,1 одсто.

[table id=1 /]



МОНДО/Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БЕОГРАЂАНКА У ШОКУ – НАПЛАТИЛИ ЈОЈ СЛАЊЕ МЕЈЛА 30 ДИНАРА: “Шта тачно кошта толико?! Баш нема смисла!”

  1. Prenesite dotičnoj A.P. da cenu robe (ili usluge) ne određuje samo potrošni materijal već i ostali prateći troškovi. Vlasnik kopirnice nije unajmio lokal, platio kiriju, poreze i doprinose, industrijsku struju i ostale komunalije, uključujući i taj internet i pristao da ga država jaše i da mu dahće za vratom samo zato da bi A.P. mogla, na putu od popijenog kapućina u restoranu do kuće, da besplatno skenira ili šalje mailove. Ili ako smatra da bi tako trebalo biti, neka slobodno unajmi lokal u blizini te “zle” kopirnice i neka joj konkuriše besplatnim radom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *