Британија: Хирург СУСПЕНДОВАН због изјаве да владе користе ковид за контролу људи

1

(фото:Србин.инфо)

Прошле године, медицински регистар Уједињеног Краљевства суспендовао је хирурга консултанта на 12 месеци у очекивању истраге Генералног медицинског савета (ГМЦ) због објављивања на друштвеним мрежама да ковид-19 користе елите да контролишу свет.

Колеге су писали организацији тврдећи да није требало да буде суспендован због свог личног мишљења.

Мохамед Икбал Адил, британски лекар рођен у Пакистану, скоро три деценије је радио у НХС-у.



Привремени суд га је суспендовао на годину дана због видео снимака које је објавио на друштвеним мрежама.

Доктор је изразио „своје гледиште о пандемији ковид-19 и далекосежним ефектима изолације на економију, јавно здравље и благостање“, наводи се на његовој страници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол ГМЦ-а је тада рекао: „Трибунал за привремене налоге је увео привремену суспензију регистрације др Адила, након нашег упућивања, како би заштитили пацијенте и поверење јавности. Ова привремена суспензија остаје на снази док разматрамо забринутост око способности др Адила за даљи рад”.

Неке од његових колега покренуле су петицију на Цханге.орг позивајући ГМЦ да врати др Адила на посао. У петицији се тврди да је ГМЦ требало да му пружи прилику да размисли о видео снимцима „када је цео свет збуњен у вези са новим вирусом“.

У петицији је такође наведено да има породицу коју треба издржавати, додајући: „УК су потребни доктори да раде. Не би било у најбољем интересу јавног и здравственог система да изгуби једног искусног и високо квалификованог хирурга попут њега.

„Ми, заједница лекара у УК и широм света, сматрамо да је неправедно суспендовати господина Адила на основу његовог личног гледишта о ковид-19, а да му не дамо прилику да размисли о свом видеу пре него што се примени суспензија”.

„Тражимо од ГМЦ-а да опозове његову неправедну суспензију од 12 месеци… и омогући му поштену шансу да ради у овој земљи у корист здравственог система, заједнице и дипломираних медицинских радника”.

„Др Адил се залаже за слободу говора за све лекаре и медицинске сестре, да говоре своју истину без страха од оптуживања или прогона“, наводи се на његовој страници.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *