Милановић: Смета ми што се Србима инсинуира да су геноцидан народ

0

Izvor: N1

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да су приче о геноциду грозне и тужне и истакао да је дефиниција геноцида растегљива и тема је за разговор.

Упитан да прокоментарише своје изјаве о геноциду у Сребреници, Милановић је поставио питање да ли хашке пресуде за њега морају да буду манифест судбине којег мора да се придржава.



„Дефиниција геноцида је каучук дефиниција. То се растеже. То није небески закон. Суд какав год да је и ко год да су и да је донео десет пресуда то је политичка квалификација. Ако је тако, понављам оно што сам рекао, а то је да морамо наћи други назив за оно што су урадили нацисти“, казао је Милановић, преносе медији БиХ.

Истакао је да му смета што Србима инсинуира да су геноцидан народ, исто као што би му сметало да се то ради Хрватима.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Хоћемо ли престати с тим глупостима. То су тужне и грозне приче. Шта је са Вуковаром, тај град је систематски уништаван, не два дана у околним шумама, него систематски, па нисам чуо никога у Хрватској да каже да је то геноцид“, рекао је Милановић.



„Бошњачки политичари се затворили у бачву“

Дотакао се и преговора о изменама изборног законодавства у Босни и Хереговини, који се последњих месец интензивно воде уз посредовање специјалног америчког изасланика за Балкан Габријела Ескобара и представнице ЕУ Ангелине Ајхорст.

„Бошњачко вођење политике је погубно. Они су се затворили у бачву и преговарају сами са собом. Верују да ће им трећеразредне америчке дипломате донети доминацију над Хрватима. Имам радосну вест – неће“, поручио је Милановић.

Прочитајте још:  Дупла игра Запада са Србима и Албанцима – као пред распад Југославије

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *