Најбољи умови глобализма немоћни: хватају се за цензуру – остаје им замаскирана диктатура

0

(фото:Факти.орг)

СРЦЕПАРАЈУЋИ призор“, рекао је магарац Иaр, гледајући у сопствени лик у огледалу.

Нешто слично се може рећи и за покушаје најбољих глобалистичких мислилаца у Сједињеним Државама и Европи да схвате оно што називају „информационим поремећајем“.

Извештај који су припремили тиче се само Америке, али је јасно да тема занима све и свакога.

Реч је о документу Института Аспен – познатог тинк-тенка који финансирају «људи који знају знање», од Била Гејтса до фондација Карнеги и Рокфелери.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У тиму, који је шест месеци припремао извештај, чак су и британски принц Хари и многи други.

У најкраћем: сви ови титани мисли објавили су једно: дешава се права ноћна мора, људи говоре и пишу шта хоће, та срамота мора бити забрањена или строго контролисана.

Политичка позадина ситуације је следећа: мање од годину дана остало је до међуизбора за амерички Конгрес. Такви избори увек задају ударац странци која је победила на претходним изборима, па и председничким, јер гласачи упоређују обећања победника са њиховом реализацијом и строго кажњавају оне који су их обманули.

Америчке демократе зато су у потпуној паници: удар може 2022-ге бити тежи него иначе. А у преосталом времену, не само Џо Бајден, већ ни политички геније једноставно не би имао времена да уради било шта да поправи рејтинг странке и сопствени.

Шта онда? Уводити отворену диктатуру?

Извештај Аспеноваца не тиче се само судбине садашње администрације САД, већ говори и о резултатима неких врло неочекиваних догађаја у последње три-четири године, укључујући и глобалистичку револуцију и погроме друштава са њиховим вредностима, „covid-reset“ и још много тога.

Прочитајте још:  Члан одбора компаније Фајзер лобирао да Твитер цензурише информације о ковид вакцини

A ево дијагнозе: дошло је до „загађивања информатичке еколошке средине“ у којој се гомилају облаци фалсификата и лоше пропаганде. Штавише, толико је загађена да нешто треба хитно предузимати.

Увек су постојали они (свештеници, вође…) који су хтели да `чисте`. Суштина садашње ситуације је у томе што се дешава нешто неочекивано, неприхватљиво и невероватних размера: показало се да је отпор глобалистичким елитама већи него што су очекивале.

У извештају су се нашли и фантоми руске и кинеске пропаганде. Стога је задатак оних који би да зауставе „информациони поремећај“ раван хватању црне мачке у мрачној просторији, где их има стотинак или пет стотина.

Шта се нуди за довођење ствари у ред?

Сугерише се да Бајден треба да именује опуномоћеника коју ће координирати све напоре администрације у сфери информисања, односно – некога ко тачно зна шта је истина и како да се пропагира. А председник САД и Бела кућа – не чине ништа.

Међу препорукама су: „забранити“ и „ограничити“.

Предлаже се фактички да помахнитала цензура, која је одавно уведена на највећим платформама и друштвеним мрежама, постане још махнитија и технички савршенија!

Ово је историјска сензација и лекција за потомство за сва времена.

Јер, самопроглашени „господари света“ почели су крајем 1990-их да врше тотални погром друштава, заправо – да на силу мењају начин на који људи живе, мисле и комуницирају једни са другима. Генерално, покушавали су да преправе људску природу.

Поставља се питање: зашто су тада одлучили да ураде оно што Мао Цедунг и многи други нису?

Пре свега зато што су 90-их година информативне могућности утицаја на умове стотина милиона људи порасле на невиђен, експлозиван начин: појавио се Интернет и сви системи масовне комуникације који су са њим повезани. А неко је имао илузију да се сада суштина људи, њихов начин размишљања и обрасци потрошње – могу моделовати током једне генерације, док је раније за такве ствари требало много деценија.

Прочитајте још:  СЗО као оружје САД и глобалиста: уништавање суверенитета кроз међународне здравствене прописе

Поверовали су да је то могуће јер ниједна диктатура прошлости није поседовала такве методе контроле умова и речи људи.

Зато је информациони лоби постао једна од две најмоћније индустрије на свету (друга је медицина), чак је потиснуо богаташе из нафтно-гасних, војно-индустријских и других глобалних лобија. Међутим, сада они не само да признају узалудност својих напора, већ и гласно алармирају: није могуће контролисати информациони простор.

Превише је, неочекивано много гласова који воде одбрамбени информациони рат истим оружјем које користе нападачи.

Светска историја пуна је илузија „изабраних“ о њиховој способности да преправе („спасу“, „побољшају“) човека као таквог, и то брзо. Само, опет се потврдило да се сваки пут испостави да је било потребно боље разумети шта су људи и људска друштва.

Схаватити да они заправо не желе да се мењају под спољним утицајем.

У сваком случају, сада најбољи умови глобализма не могу да смисле ништа осим да додатно пооштре контролу над „информационим нередом“ човечанства.

[table id=1 /]



Дмитриј Косирев/Факти.орг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *