Минск је увео узвратне санкције против ЕУ и Сједињених Држава

0
министарство одбране Белорусије

министарство одбране Белорусије

Влада Белорусије увела је ембарго на увоз низа робе из држава које примењују санкције против земље. Белта информише о томе са освртом на прес службе Кабинета министара.

Одлуком Владе, од 1. јануара 2022. године уводи се ембарго на храну на широку лепезу робе произведене у земљама које спроводе дискриминаторну политику и спроводе непријатељске акције према нашој земљи“, саопштила је Влада.

За 10 месеци 2021. Белорусија је увезла храну из ових земаља у укупном износу од преко 530 милиона долара. Предмети из овог увоза биће забрањени од следеће године.



„Најважнији приоритет за Белорусију су и даље интереси њених грађана. Шеф државе се више пута фокусирао на предузимање мера одмазде без штете по становништво. Из тог разлога, резолуција Савета министара садржи низ изузетака, а посебно неће утицати на робу коју Белоруси увозе за личну потрошњу, као и, на пример, намењену за храну за бебе и низ других ставке од критичног значаја“, додала је републичка влада.

Власти земље планирају да предузму мере за балансирање потрошачког тржишта засићењем сопствене производње робом. Увозници, произвођачи и трговинске мреже биће фокусирани на замену робе која се не производи у Белорусији залихама из пријатељских земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Извор:Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *