НОВИ НИВО УЦЕНЕ Отказ невакцинисаним медицинским радницима у Аустрији

0

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

У дебати око увођења обавезне вакцинације за становништво Аустрије сада се укључила и Лекарска комора која за своје чланове тражи ригорозну меру.

Лекарска комора Аустрије тражи од аустријске владе да ковид19 вакцину законски установи као „обавезни предуслов“ за рад лекара.

Председник Лекарске коморе Томас Секерес даље сматра да атесте о изузимању од обавезне вакцинације издају само лекари у државној служби.



„Било би за нас прихватљиво да атесте издају контролни лекари у служби Здравственог осигурања“, додао је он указујући да ширење страха и дезинформација тренутно не дозвољава нормално издавање атеста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потпредседник Лекарске коморе, надлежан за лекаре који имају своје ординације, Јоханес Штајнхарт истиче да су лекари у актуелној ситуацији изложени снажном притиску, и додаје да је агресивност подстакнута од стране појединих политичких групација.

Што се тиче лекара који одбијају вакцинацију то је, према њима, исто као да су одлучили да се избришу са списка лекара.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *